Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2019,
9.09

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Planet TV Milijonar Milijonar

Sreda, 20. 2. 2019, 9.09

5 let, 2 meseca

Milijonar

Dvajset let najbolj priljubljenega televizijskega kviza na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Planet TV | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kultni televizijski kviz Milijonar je bil prvič predvajan na Otoku 4. septembra 1998. Od takrat so svoje različice priljubljene oddaje snemali v približno 160 državah po vsem svetu. Prav ob 20. obletnici se kviz vrača tudi na male zaslone v Sloveniji.

predstavitev sheme
Planet TV Poleg The Biggest Loser Slovenija prihajajo tudi Nepremagljivi in Milijonar

Kviz, ki te s 15 pravilnimi odgovori pripelje do glavne nagrade, so ustvarili David Briggs, Mike Whitehill in Steven Knight, prvi voditelj šova pa je bil Chris Tarrant. Priljubljenost kviza se je hitro razširila in zdaj ga poznajo po vsem svetu.

Kviz je bil tudi navdih za filmsko uspešnico Revni milijonar (Slumdog Millionaire), ki je osvojila kar osem oskarjev. | Foto: Kviz je bil tudi navdih za filmsko uspešnico Revni milijonar (Slumdog Millionaire), ki je osvojila kar osem oskarjev.

Kljub dolgemu obdobju predvajanja oddaje in veliko različicah po vsem svetu pa je le peščici tekmovalcev, s pomočjo treh zasilnih izhodov ali brez njih, uspelo odgovoriti na vseh 15 vprašanj. Omeniti velja Johna Carpenterja, ki na poti do glavne nagrade ni izkoristil nobenega zasilnega izhoda, razen telefonskega klica, v katerem je očeta obvestil, da bo postal milijonar.

Planet TV Tako so goljufali v enem od najbolj priljubljenih kvizov na svetu #video

Jonas Žnidaršič, prvi voditelj slovenske različice priljubljenega televizijskega kviza, in Jure Godler. | Foto: Jonas Žnidaršič, prvi voditelj slovenske različice priljubljenega televizijskega kviza, in Jure Godler.

Največ zmagovalcev šova je bilo na Japonskem, kar 38. Tudi v slovenskih različicah kviza, ki sta jih vodila Jonas Žnidaršič in Boštjan Romih, se je skozi 15 vprašanj uspelo prebiti nekaj tekmovalcem. Prvi je bil pokojni televizijski voditelj Matjaž Tanko, ki je na vsa vprašanja pravilno odgovoril v oddaji, ki je imela dobrodelno noto. Sledilo mu je še pet zmagovalcev, med njimi do zdaj še ni bilo nobene ženske.

Predstavnice nežnejšega spola so v manjšini tudi v vlogi voditeljice oddaje. Bilo jih je le 16 v 14 državah sveta.

Planet TV
Planet TV Tekmovalec Milijonarja užalil voditelja Clarksona #video

Na Otoku so kviz predvajali od leta 1998 do leta 2014. Potem pa so ga podobno kot v Sloveniji na male zaslone vrnili ob njegovi 20. obletnici. Vodenje tamkajšnjega kviza je prevzel legendarni Jeremy Clarkson, znan predvsem kot voditelj avtomobilistične oddaje Top Gear.

Kot rečeno, bodo priljubljeni televizijski kviz kmalu lahko spet spremljali tudi slovenski gledalci. Že spomladi oddaja Milijonar prihaja na Planet z novim voditeljem. Kdo bo novi voditelj, bo znano že zelo kmalu. Spremljajte nas.
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
milijonar
Planet TV Prijavite se v kviz Milijonar!
Planet TV
Planet TV Prijavite se v šov za vso družino- Menjamo ženi
Nepremagljivi
Planet TV Imate najbolj športno družino v Sloveniji? Prijavite se!
Ne spreglejte