Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
18.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Planet TV Milijonar Milijonar

Četrtek, 31. 1. 2019, 18.00

5 let, 2 meseca

Novosti

Tako so goljufali v enem od najbolj priljubljenih kvizov na svetu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Milijonar je kviz, ki je bil predvajan v več kot 160 državah sveta in v več kot 100 različicah. Pred začetkom oddaje na Planetu, na televizijske zaslone prihaja spomladi, vam predstavljamo nekaj zanimivih dejstev in manj znanih stvari o enem od najbolj priljubljenih televizijskih kvizov vseh časov.

mili | Foto: YouTube Foto: YouTube
milijonar
Planet TV Prijavite se v kviz Milijonar!

1. Prva zmaga v oddaji Kdo želi biti milijonar je hkrati ena od najbolj neverjetnih v zgodovini resničnostnih iger. John Carpenter je prišel do zadnjega vprašanja, ne da bi uporabil en sam zasilni izhod. Za zadnje vprašanje je uporabil tako imenovani klic v sili, vendar ne za to, da bi prosil za pomoč, ampak da bi povedal svojemu očetu, da pozna odgovor in da bo kmalu dobil milijon dolarjev.

John Carpenter je poklical svojega očeta, da bi mu povedal, da bo osvojil milijon dolarjev:

2. V primerjavi z drugimi igrami, kjer je serija narejena tako, da tekmovalci ne bodo postali nervozni ali panični, je igra zasnovana tako, da se tekmovalci počutijo nelagodno. Sedeži so oblikovani tako, da se ujemajo z osvetlitvijo in programom, ustvarjenim za doživljanje vzdušja, ki bolj kot na igro spominja na filmski triler.

3. Septembra 2001 je major Charles Ingram storil enega od najhujših, a tudi najbolj briljantnih zločinov 21. stoletja. Korak za korakom mu je uspelo ukrasti milijon funtov pred kamero s pomočjo svojih sodelavcev v občinstvu, ki so mu signalizirali pravilne odgovore. Charles je zmagal, vendar so njegov ček pozneje preklicali  zaradi goljufanja. To je bilo prvič, da je komurkoli uspelo zmagati s prevaro.

4. V ruski različici milijonarja je občinstvo namerno podalo napačne odgovore, da bi igralec tik pred zadnjim vprašanjem izgubil. V britanski različici pa je moškemu uspela prevara, milijon funtov je osvojil na preprost način. V občinstvu je imel pomagača, ki je ob pravilnih odgovorih zakašljal. 

5. Igra je navdihnila tudi Vikasa Swarupa, ki je napisal roman Q & A, po katerem so nato posneli film Revni milijonar. Ta je postal prava uspešnica po vsem svetu in bil nominiran za najboljši film desetletja. Posnet je bil po indijski različici.

Vsi, ki si želite v enem od najbolj priljubljenih kvizov na svetu pokazati in dokazati, kako dragoceno je vaše znanje, se lahko prijavite TUKAJ!
Nepremagljivi
Planet TV Imate najbolj športno družino v Sloveniji? Prijavite se!
predstavitev sheme
Planet TV Poleg The Biggest Loser Slovenija prihajajo tudi Nepremagljivi in Milijonar
Ne spreglejte