SiolNET. Planet TV Novosti
3,60

termometer

 • Messenger
 • Messenger
Bar na Planet TV

Tega o filmu Sam doma gotovo niste vedeli #video

3,60

termometer

Planet TV

Prazničnega decembra si brez filma Sam doma sploh ne moremo predstavljati, zato si boste oba dela družinske komedije, ki je bila med drugim nominirana tudi za dva oskarja, lahko 7. in 8. decembra ogledali tudi na Planetu. Za ogrevanje pa preverite nekaj zanimivih dejstev iz zakulisja snemanja filma.

1. Film Sam doma se je po koncu predvajanja v kinodvoranah uvrstil v Guinnessovo knjigo rekordov kot film, ki je ustvarjalcem prinesel največji zaslužek. Kar 476,6 milijona dolarjev.

2. Na sliki, na kateri naj bi bilo dekle Kevinovega nadležnega brata Buzza, sploh ni dekle, ampak v dekle našemljen sin enega od ustvarjalcev filma. Režiser namreč ni hotel uporabiti slike prave deklice, da je to ne bi preveč zaznamovalo.

Planet TV

3. Vloga Kevina je bila napisana prav za 10-letnega Macaulaya Culkina. Vseeno pa je režiser na avdiciji za film preizkusil tudi 100 drugih otroških igralcev.

4. Macaulay ni edini iz družine Culkin, ki je nastopil v filmu Sam doma. Vlogo Fullerja, Kevinovega bratranca, ki neprestano moči posteljo, je odigral Macaulayev brat Kieran.

Planet TV

5. Macaulaya Culkina, ki je odigral vlogo nepozabnega Kevina, je v nevarnejših prizorih zamenjal 30-letni kaskader zelo nizke rasti.

6. Film ''Angels With Filthy Souls'', ki ga gleda Kevin, ni pravi film. Kratka scena iz gangsterskega filma je bila posneta le za potrebe filma Sam doma. Ogledate si jo lahko spodaj.

7. Vlogo nepridiprava Harryja, ki jo je v filmu odigral Joe Pesci, sta pred njim zavrnila Robert De Niro in John Lovitz.

8. Joe Pesci se je na snemalnem prizorišču pogosto spozabil, da snemajo družinski film, in je med prizori streljanja večkrat močno preklinjal. Režiser ga je zato pogosto opomnil naj neprimerno angleško besedo ''fu**'' zamenja z besedo ''fridge'' (hladilnik).

Planet TV

9. Da bi bil film bolj realističen, je Joe Pesci želel, da se ga Macaulay Culkin (Kevin) zares boji. Prav iz tega razloga se mu je na snemalnem prizorišču povsem izogibal. Joe je med vajami prizora, kjer nepridiprava obesita malega Kevina na kljuko, po nesreči celo ranil. Med tekstom ''Odgriznil ti bom vse te male prstke, enega po enega!'' je Macaulaya ugriznil tako močno, da je ta začel krvaveti.

Sam doma bo na Planetu v petek, 7. decembra, ob 20. uri (ponovitev v soboto ob 11.45), v soboto, 8. decembra, pa bo ob 20. uri na sporedu še nadaljevanje, Sam doma 2: Izgubljen v New Yorku.
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • PolentaPolitik / 05.12.2018. ob 10:22 0 0

  Pozabili ste na 10-točko. Napišite v stilu: ta film bo na Planet TV ponovljen prvič.

  0 0
 • Sajhi / 05.12.2018. ob 19:07 0 0

  Poleg teh limonad še to zlajnano sranje pa kaj vas res ni sram upam da bodo operaterji naredili shemo katero si bomo sami izbirali programe pa da vas pol vidimo

  0 0
delitve: 81
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin