SiolNET. Planet TV Gasilci
0,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Predstavljamo prvo društvo v oddaji Gasilci - PGD Golo #video

0,00

termometer

Na Planet prihaja veliki gasilski izziv - oddaja Gasilci. V njej se bodo pomerila prostovoljna gasilska društva in nam prek različnih vaj in poligonov pokazala, kaj vse doživijo na intervencijah. Zmagovalno društvo bo dobilo denarno nagrado v višini 30.000 evrov in zlato čelado. Kmalu!

PGD Golo ima v ekipi štiri tekmovalce, ki prihajajo z obrobja Ljubljane in tvorijo najmlajšo ekipo na našem velikem gasilskem izzivu. To so:

  • Vid Dimnik (21 let)
  • Timotej Gregorič (20 let)
  • Bor Gros (18 let)
  • Matic Virant (19 let)

Gasilci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Ognjeni krst

A to ni edina njihova posebnost. Ko so (večinoma) s šestimi leti vkorakali v gasilstvo, so lahko le predvidevali, da jih čez nekaj let čaka prva  intervencija. Te ne pozabiš nikoli, sploh če doživiš ognjeni krst, kot so ga fantje. Najmlajši v ekipi je 18-letni Bor Gros, ki pravi: "Če je adrenalin, me ravno ta žene naprej." Zato že razmišlja o poklicnem gasilstvu.

"Mogoče si za trenutek malo izgubljen, ne veš kaj narediti," pa izkušnjo iz svojega zornega kota opiše Timotej Gregorič.

Potrebujejo opremo

Njihovi starejši člani in članice, ki so bili večkrat na državnih prvenstvih, so že dosegali dobre rezultate, zdaj je na vrsti mladina. Če bi zmagali v oddaji Gasilci, bi kupili novo opremo. Primanjkuje jim namreč sodobna termokamera in hidravlično orodje za tehnično reševanje. Tudi pri njih ni nič drugače - ker je oprema zelo draga, se vsako društvo trudi po svojih močeh. A varnost mora biti na prvem mestu, ta pa zahteva fizični napor. Oprema je namreč težka, v popolni opremi imajo lahko na sebi več kot 20 kilogramov. Še več novodobnih junakov vam bomo sproti predstavljali v naši rubriki Gasilci.

Na Planet prihaja oddaja Gasilci - veliki gasilski izziv. Kmalu!
Gasilci Planet TV Voditeljica Eva Cimbola že čaka na Gasilce Gasilci Planet TV Marko Potrč pokleknil na kolena  
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 25
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin