Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 8. 2020,
8.05

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Natisni članek

Planet TV Eva Cimbola Marko Potrč Gasilska zveza Slovenije Gasilci

Petek, 7. 8. 2020, 8.05

3 leta, 8 mesecev

Gasilci

Marko Potrč pokleknil na kolena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,04

Jeseni na Planet prihaja veliki gasilski izziv! V oddaji Gasilci se bodo gasilska prostovoljna društva na velikem poligonu soočila z ognjem, vodo, višino, peklensko vročino in drugimi ekstremnimi dejavniki. Tako bodo vsem lahko pokazali, kaj vse dejansko doživljajo na terenu, medtem ko požrtvovalno svoj čas namenijo pomoči potrebnim.

Gasilci
Planet TV Priljubljeni voditelj gasilcem že večkrat priskočil na pomoč #video

Voditelja oddaje sta Marko Potrč in Eva Cimbola. Tokrat bomo Gasilce spoznali skozi Markove oči. Priznava, da je pomoč gasilcev potreboval le enkrat, in sicer ob prometni nesreči, kjer se mu ni zgodilo nič hujšega, je pa tudi sam že priskočil na pomoč. Ko je pri sosedu zagorelo, je bil na kraju prvi, a so gasilci obvladali položaj. Se je pa znašel tudi že v situaciji, ko je ženski nudil prvo pomoč. Kakšno delo opravijo za nas gasilci, zdaj ve iz prve roke. Gasilci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Med gašenjem je šel na kolena

Snemanje je že v teku, zato smo ekipo obiskali kar na poligonu, kjer nam je Marko zaupal, da se že uči novih veščin, saj po novem vsakodnevno preživi večer v družbi gasilcev in gasilk. Vse pa poteka pod budnim očesom poklicnega gasilca Jureta Dolinarja.

"Carji so!"

Voditelj pravi, da je bil nad poligonom navdušen že takoj, ko ga je videl. Kot zagrizenemu športniku mu seveda tudi ta izkušnja predstavlja nek nov izziv. Tako fizično kot psihično. Sicer ima v oddaji vlogo voditelja, a ker se rad preizkusi v različnih izzivih, že napoveduje, da bo v gasilski opremi preizkusil poligon tudi sam. Ker je Marko že po naravi radoveden in vedno pripravljen na nekaj novega, je bil vesel sodelovanja z gasilci, in jim takoj priznal, da so, po domače rečeno, "carji". Po prvih preizkusih poligona pa so vsi to le še dokazali. 

Gasilci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek V oddaji Gasilci bo poudarek tudi na izobraževanju, tako da boste gledalci lahko vedno kaj novega izvedeli. Med spremljanjem gasilcev boste nekateri obujali spomine na dogodke, ko ste potrebovali njihovo pomoč, za tiste pa, ki je še niste, pa naj bo to čas, da malce o vsem skupaj vsaj razmislite. Kaj vsem sporoča Marko, pa si poglejte v spodnjem videu.

Marko je sicer voditelj, a je predvsem oče Tilnu in Inji, ki bi ju seveda spodbujal, če bi se kdo od njiju odločil za gasilstvo. "To je zelo plemenito," je dejal Marko. Otroka zaenkrat gasilski dom spoznavata prek šole, kar pa se obema s partnerko Lili zdi pohvalno. Obema pa bosta pustila prosto pot v prihodnost.

Oddaja Gasilci prihaja jeseni na Planet.
Gasilci
Planet TV To nas čaka v nocojšnji oddaji Gasilci #video
Gasilci
Planet TV Poglejte si predstavitveno oddajo Gasilci #video
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte