SiolNET. Planet TV Filmi in serije
2,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi tega filma so nemški gledalci umirali od smeha

2,82

termometer

V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu lahko ogledali akcijsko kriminalko Načrt za pobeg (Escape Plan), v katerem sta moči združili dve legendi tega žanra - Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger. Ko je bil film za potrebe nemškega tržišča sinhroniziran v nemščino, pa je prišlo do zanimivega zapleta, ki je dodobra nasmejal gledalce.

Preživetje v divjini Planet TV V divjino so se z Branetom T. Červekom odpravili tudi celjski rokometaši #video

Zamisel o filmu, v katerem bi zaigrala Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger, je začela tleti že sredi osemdesetih let. Veliko scenarijev in idej je bilo predstavljenih, vendar natrpanih urnikov obeh zvezdnikov akcijskih filmov tako ali drugače nikoli niso uspeli uskladiti. Konec Schwarzeneggerjevega mandata za guvernerja Kalifornije in njegov nastop v Stallonejevem filmu Plačanci (The Expendables) je legendi spodbudila k ponovnemu razmisleku o filmu, v katerem bi skupaj nastopila v glavnih vlogah.

Nastala je akcijska kriminalka Načrt za pobeg (Escape Plan), ki ima na IMDb oceno 6,7 in ki velja za enega redkih filmov, v katerem Arnold Schwarzenegger spregovori tudi v svojem maternem jeziku - nemščini.

Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger

Nemška različica je nasmejala občinstvo

Pri sinhronizaciji filma v nemščino je prišlo do zelo zanimivega in precej zabavnega zapleta. Za nemški trg namreč obema zvezdnikoma glas posoja isti igralec - Thomas Danneberg.

Rešeno življenje Planet TV Lepa igralka navdušuje tudi s petjem #video

In ker so se v snemalnem studiu bali, da bi isti glas za oba igralca povzročal zmedo med gledalci, so se odločili, da bo Schwarzeneggerjev lik sinhroniziral drug igralec. Ta pa je pri sinhronizaciji uporabil očiten avstrijski naglas, kar je močno nasmejalo gledalce, ki so sicer vajeni, da ga v drugih filmih Danneberg Schwarzeneggerja sinhronizira v nemščini brez posebnega avstrijskega naglasa.

Vseeno pa se vse skupaj nekaterim gledalcem ni zdelo tako zelo smešno in so od studia zahtevali, da se film ponovno sinhronizira. Studio je zahtevo zavrnil.

Akcijski film Načrt za pobeg (Escape Plan) bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri na Planetu. Ob 22. uri pa se lahko nasmejite ob drugemu delu odbite komediji Ted z Markom Wahlbergom in Amando Seyfried.

Gasilci Planet TV Voditeljica Eva Cimbola že čaka na Gasilce Noemi Jugovac Planet TV Nekdanja Barovka se je poročila #foto Ena žlahtna štorija Planet TV Igralka je s to objavo zaznamovala sinov prvi rojstni dan #foto
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin