SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
2,82

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zaradi tega filma so nemški gledalci umirali od smeha

2,82

termometer

Planet TV

V nedeljo ob 20. uri si boste na Planetu premierno na slovenskih televizijah ogledali akcijsko kriminalko Načrt za pobeg (Escape Plan), v katerem sta moči združili dve legendi tega žanra - Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger. Ko je bil film za potrebe  nemškega tržišča sinhroniziran v nemščino, pa je prišlo do zanimivega zapleta, ki je dodobra nasmejal gledalce.

Načrt za pobeg Planet TV Ko dva upokojenca načrtujeta pobeg iz zapora

Zamisel o filmu, v katerem bi zaigrala Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger, je začela tleti že sredi osemdesetih let. Veliko scenarijev in idej je bilo predstavljenih, vendar se natrpani urniki obeh zvezdnikov akcijskih filmov tako ali drugače niso nikoli uspeli uskladiti. Konec Schwarzeneggerjevega mandata za guvernerja Kalifornije in njegov nastop v Stallonejevem filmu Plačanci (The Expendables) je legendi spodbudila k ponovnemu razmisleku o filmu, v katerem bi skupaj nastopila v glavnih vlogah.

Nastala je akcijska kriminalka Načrt za pobeg (Escape Plan), ki ima na IMDb odlično oceno 6,7 in ki velja za enega zelo redkih filmov, v katerem Arnold Schwarzenegger spregovori tudi v svojem maternem jeziku - nemščini.

Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger Sylvester Stallone in Arnold Schwarzenegger

Nemška različica je nasmejala občinstvo

Pri sinhronizaciji filma v nemščino pa je prišlo do zelo zanimivega in precej zabavnega zapleta. Za nemški trg namreč obema zvezdnikoma glas posoja isti igralec - Thomas Danneberg. In ker so se v snemalnem studiu bali, da bi isti glas za oba igralca povzročal zmedo med gledalci, so se odločili, da bo Schwarzeneggerjev lik sinhroniziral drug igralec. Ta pa je pri sinhronizaciji uporabil avstrijski naglas, kar je močno nasmejalo gledalce, ki so sicer vajeni, da ga v drugih filmih Danneberg sinhronizira v nemščini brez posebnega avstrijskega pridiha.

Vseeno pa se vse skupaj nekaterim gledalcem ni zdelo tako zelo smešno in so od studia zahtevali, da se film ponovno sinhronizira, kar pa je ta zavrnil.

Napovednik:

Akcijski film Načrt za pobeg (Escape Plan) bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri na Planetu.
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
  Planet TV Planet TV Moral se je preleviti v skorumpiranca #foto Fittest Family Planet TV "To je treba videti, da lahko dojameš!"

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • vineršnicl / 14.04.2019. ob 14:24 +4 0

  Sinhronizacija filmov (razen za otroke) je ena večjih neumnosti.

  +4 0
 • TTbow / 14.04.2019. ob 17:21 0 - 1

  Če ne bi gledal v angleščini ali nemščini vse tiste risanke in filme, ne bi nikoli mi tako padli jeziki v uho in jih govoril tako dobro. Ker učenje kasneje "na trdo" je totalno drugače. Kot otrok pa če dobiš tisti posluh, si dober praktično za vedno.

  0 - 1
 • norimax / 14.04.2019. ob 13:53 0 - 1

  Koliko jih je umrlo?

  0 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin