Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 7. 2021,
8.30

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

Natisni članek

Planet TV Vojna zvezd

Sobota, 24. 7. 2021, 8.30

2 leti, 9 mesecev

Vojna zvezd

Za potrebe filma so igralca obudili od mrtvih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00
Planet TV

V soboto ob 22.25 si boste na Planetu lahko ogledali fantastično pustolovščino Rogue One: Zgodba vojne zvezd, ki je presežek tudi v smislu digitalnih učinkov, s pomočjo katerih v filmu vidimo igralca, ki je umrl že pred dvema desetletjema.

Rogue One: Zgodba vojne zvezd je samostojna zgodba kultne sage Vojna zvezd, postavljena v čas izvirne trilogije, ki ji v mnogo pogledih tudi sledi.

Umori v gorah
Planet TV Igralka se zna pošaliti na svoj račun #foto

Ko so se ustvarjalci filma odločili v zgodbo vključiti tudi admirala Tarkina, so si postavili ambiciozen načrt, da ga digitalno poustvarijo, saj je prvotni igralec Peter Cushing umrl pred dvema desetletjema. Igralec Guy Henry, ki je podobne postave in ima podobno barvo glasu, kot jo je imel umrli igralec, je odigral vse prizore, nato pa so mojstri digitalnih učinkov njegov obraz računalniško zamenjali za Cushingov.

Planet TV | Foto:

Ustvarjalce filma je najprej skrbelo, ali bo igralec sploh sprejel vlogo, pri kateri bo pri končnem izdelku popolnoma nerazpoznaven. Ta je dejal, da vloge res ne bi sprejel, če ne bi bil po naključju ravno velik oboževalec igralca Petera Cushinga.

Jose Ron
Planet TV Priljubljeni igralec prestrašil oboževalce

Za prizore so mu na obraz in telo namestili posebne orientacijske točke, da so lahko natančno posneli njegovo gibanje in obrazne grimase. Nato pa se je začel mukotrpen postopek risanja Cushingovega obraza prek njegovega, pri čemer so morali paziti na vsako podrobnost. Po besedah grafičnih mojstrov je poustvariti prepričljiv človeški obraz nekaj najtežjega. Kljub temu je končni izdelek osupljiv. Kako je bilo videti ustvarjanje lika admirala Tarkina, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Čeprav je Disney dobil dovoljenje, da umrlega igralca s pomočjo računalniške animacije upodobi v filmu, je ta poteza sprožila nekaj pravnih in etičnih vprašanj o digitalnem oživljanju mrtvih igralcev. Pokojni igralec Robin Williams je denimo še pred smrtjo dosegel pravno zavezo, ki bo še 25 let po njegovi smrti ščitila njegovo podobo in preprečevala, da bi ga kdo računalniško poustvaril v filmu ali televizijskih oglasih.

Rogue One: Zgodba vojne zvezd (Rogue One) bo na Planetu v soboto ob 22.25. Ob 19.45 pa ne zamudite filmske uspešnice Možje X na začetku: Wolverine.

 
Umori v gorah
Planet TV Lepa policistka poskrbela za zelo nenavaden prizor
Özge Özpirinçci
Planet TV Zvezdnica pričakuje otroka
Poroka na prvi pogled
Planet TV Kateri od parov je po oddaji še vedno skupaj?
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 
Ne spreglejte