SiolNET. Planet TV Filmi in serije
2,00

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Vojna zvezd

Za potrebe filma so igralca obudili od mrtvih #video

2,00

termometer

V nedeljo ob 19.45 si boste na Planetu lahko ogledali fantastično pustolovščino Rogue One: Zgodba vojne zvezd, ki je presežek tudi v smislu digitalnih učinkov, s pomočjo katerih v filmu vidimo igralca, ki je umrl že pred dvema desetletjema.

Rogue One: Zgodba vojne zvezd je samostojna zgodba kultne sage Vojna zvezd, postavljena v čas izvirne trilogije, ki ji v mnogo pogledih tudi sledi.

Rogue One: Zgodba Vojne zvezd Planet TV Nedeljska pustolovščina z Rogue One: Zgodbo vojne zvezd

Ko so se ustvarjalci filma odločili v zgodbo vključiti tudi admirala Tarkina, so si postavili ambiciozen načrt, da ga digitalno poustvarijo, saj je prvotni igralec Peter Cushing umrl pred dvema desetletjema. Igralec Guy Henryj, ki je podobne postave in ima podobno barvo glasu, kot jo je imel umrli igralec, je odigral vse prizore, nato pa so mojstri digitalnih učinkov njegov obraz računalniško zamenjali za Cushingov.

Planet TV

Ustvarjalce filma je najprej skrbelo, ali bo igralec sploh sprejel vlogo, pri kateri bo pri končnem izdelku popolnoma nerazpoznaven. Ta je dejal, da vloge res ne bi sprejel, če ne bi bil po naključju ravno velik oboževalec igralca Petera Cushinga.

Kdo si ti? Planet TV Klemen Slakonja bi si želel videti njegovo preobrazbo #video

Za prizore so mu na obraz in telo namestili posebne orientacijske točke, da so lahko natančno posneli njegovo gibanje in obrazne grimase. Nato pa se je začel mukotrpen postopek risanja Cushingovega obraza prek njegovega, pri čemer so morali paziti na vsako podrobnost. Po besedah grafičnih mojstrov je poustvariti prepričljiv človeški obraz nekaj najtežjega. Kljub temu je končni izdelek osupljiv. Kako je bilo videti ustvarjanje lika admirala Tarkina, si lahko pogledate v spodnjem videu.

Čeprav je Disney dobil dovoljenje, da umrlega igralca s pomočjo računalniške animacije upodobi v filmu, je ta poteza sprožila nekaj pravnih in etičnih vprašanj o digitalnem oživljanju mrtvih igralcev. Pokojni igralec Robin Williams je denimo še pred smrtjo dosegel pravno zavezo, ki bo še 25 let po njegovi smrti ščitila njegovo podobo in preprečevala, da bi ga kdo računalniško poustvaril v filmu ali televizijskih oglasih.

Odtenki modre Planet TV Nova sezona Odtenkov modre z Jennifer Lopez
Rogue One: Zgodba vojne zvezd (Rogue One) bo na Planetu na sporedu NOCOJ ob 19.45. Kmalu pa na Planet prihaja tudi šov vseh šovov Kdo si ti? Zvezde pod masko z voditeljem Klemnom Slakonjo.

Umori na podeželju Planet TV Ob četrtkih in petkih raziskujemo Umore na podeželju Gaja Prestor Planet TV Magazinska oddaja z Gajo Prestor vsako nedeljo
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin