Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 1. 2022,
8.15

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Bruce Willis

Nedelja, 9. 1. 2022, 8.15

2 leti, 3 mesece

Tega o igralcu gotovo še niste vedeli!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
bruce willis | Foto cover images

Foto: cover images

Nocoj si boste lahko na Planetu ob 22.50 ogledali kriminalni film z naslovom Šakal (The Jackal). V glavni vlogi bo poleg Richarda Gera nastopil tudi Bruce Willis. V nadaljevanju si lahko o njem in njegovem ustvarjanju preberete sedem zanimivosti, ki jih gotovo še ne poznate.

1. Igralec se je rodil v Nemčiji.

Walter Bruce Willis se je rodil 19. marca 1955. Njegov oče je bil vojak, ki je služil v Idar-Obersteinu v Zahodni Nemčiji. Le dve leti pozneje sta se starša David in Marlene Willis preselila v Carneys Point v New Jersey, kjer je obiskoval srednjo šolo, nato pa še  državno univerzo Montclair, kjer se je zvezdnik tudi prvič preizkusil v igralstvu. Po drugem letniku se je Willis odločil, da bo zapustil fakulteto in se odpravil v New York.

Ajda Strnad
Planet TV Razstrupljanje: mit ali resnica? #video

2. Igralec je veljal za enega najboljših natakarjev v New Yorku.

Medtem ko je obiskoval avdicije, je Bruce Willis v ameriškem mestu New York delal kot natakar v baru Chelsea Central, v soseski Upper West Side. Po besedah igralca Johna Goodmana, ki je Willisa poznal, preden je katerikoli od njiju postal slaven, je Willis izstopal že takrat. "Bruce je bil najboljši natakar v New Yorku," je Goodman povedal za New York Post leta 2017. "Celo noč je zabaval vse obiskovalce. Bil je neverjeten."

Angelina Jolie, Brad Pitt
Planet TV To je razlog, da Brad Pitt trenutno ne hodi na zmenke

3. Igralec je s svojo avdicijo za to serijo rešil njen obstoj.

Bruce Willis je pred sodelovanjem v seriji Delo na črno (Moonlighting) opravil le nekaj odrskih del in vlog v filmih, kot sta Prvi smrtonosni greh (The First Deadly Sin) iz leta 1980 s Frankom Sinatro in Obsodba (The Verdict) s Paulom Newmanom iz leta 1982. Takrat se je pokazalo, da je vlogo Davida Addisona težko upodobiti, tako da je televizijska mreža želela plačati ustvarjalcu Glennu Gordonu Caronu, režiserju Bobu Butlerju in soigralki Cybill Shepherd, da bi projekt opustili. Potem pa je Bruce Willis uspešno opravil avdicijo − "premagal" tri tisoč ljudi − in si zagotovil vlogo. Snemanje serije je potekalo od leta 1985 do leta 1989.

Bruce Willis in Cybill Shepherd v seriji Delo na črno (Moonlighting). | Foto: Bruce Willis in Cybill Shepherd v seriji Delo na črno (Moonlighting). 4. Igralec je za vedno spremenil višino plače v Hollywoodu.

Med snemanjem serije Delo na črno (Moonlighting) je Bruce Willis svoj prosti čas preživljal na snemanju celovečernih filmov, kot je denimo Zmenek na slepo (Blind Date) iz leta 1987. Toda šele film Umri pokončno (Die Hard) iz leta 1988 je igralca svetu predstavil kot senzacijo. Akcijski film, ki ste ga na Planetu lahko videli na silvestrski večer, je bil velika uspešnica in 20th Century Fox se je strinjal, da bo Willisu plačal za tisti čas astronomsko vsoto pet milijonov dolarjev za vlogo. Takrat so denimo veliki zvezdniki, kot sta Tom Cruise in Michael J. Fox, dobivali približno tri milijone dolarjev na film. "To je bilo veliko denarja," je leta 2007 povedal Willis za Entertainment Weekly. "In prej sem bil samo televizijski igralec! Dan po tem, ko sem podpisal pogodbo, se je plača vsakega igralca v Hollywoodu povečala na pet milijonov dolarjev."

Bruce Willis v filmu Umri pokončno (Die Hard). | Foto: Bruce Willis v filmu Umri pokončno (Die Hard). 5. Zgodbo za enega od svojih filmov je igralec napisal na podlagi pesmi.

Po uspehu, ki ga je Bruce Willis požel s filmom Umri pokončno (Die Hard), je začel v Hollywoodu veljati za osebo, ki lahko filmske projekte spravi na povsem drug nivo. Leta 1991 je zaigral v filmu Hudson Hawk, katerega scenarij je deloma temeljil na pesmi, ki jo je napisal Robert Kraft leta 1981. Robert, ki je poznal Bruca iz časov, ko je bil ta natakar, mu je pesem pokazal. Z leti sta pesem še naprej oblikovala in ji dodajala like ter zgodbe. Sčasoma je končala v rokah scenaristov Stephena De Souze in Daniela Watersa ter postala podlaga za film.

Bruce Willis
Planet TV Zvezdnik je na snemanju te akcijske uspešnice oglušel

6. Igralec je imel svojo risanko.

Igralec Bruce Willis je leta 1996 posodil svoj glas junaku risanke z naslovom Bruno the Kid, in sicer za eno sezono. Bruno je bil tudi vzdevek zvezdnika med njegovim odraščanjem in tudi ime njegovega glasbenega alter ega. Leta 1987 je namreč Bruce Willis izdal glasbeni album z naslovom The Return of Bruno.

7. Igralec je sprejel marsikatero stransko vlogo, četudi ni dosegala njegovih standardov.

V nasprotju s konvencionalno modrostjo tiste dobe je Bruce Willis svoj uspeh kot akcijski junak izkoristil tudi za delo z igralci in režiserji, ki so se mu zdeli zanimivi, četudi  je to pomenilo, da bo nastopil v manjši stranski vlogi. (Willis je na platnu v filmu Šund (Pulp Fiction) iz leta 1994 preživel le 22 minut kot boksar Butch Coolidge.) Za film Ne imejte me za norca (Nobody’s Fool) iz leta 1995 je običajni honorar 15 milijonov dolarjev celo zmanjšal na 1.400 dolarjev na teden, saj se mu je ponudila priložnost delati s slavnim Paulom Newmanom.

Bruce Willis bo na Planetu nastopil v glavni vlogi kriminalke Šakal (The Jackal), ki si jo lahko ogledate nocoj ob 22.50. Pred tem pa ne zamudite še znanstvenofantastične akcije z naslovom Labirint (The Maze Runner), ki se bo začela ob 20.45.

Bruce Willis, Demi Moore, Tallulah  Willis
Planet TV Hčerka Brucea Willisa: Prezirala sem to, da sem mu na videz tako podobna
Tjaša Dorelay
Planet TV Slovenka razkrila, kdaj bo konec norije zaradi koronavirusa #video
Jutro na Planetu
Planet TV Jan Plestenjak: Na živce mi grejo! #video
Milijonar
Planet TV Godler razkril, da je že bil tekmovalec v kvizu in kakšen je bil njegov dosežek #video
Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si. Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte