Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2022,
8.00

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Planet TV Exatlon

Sobota, 12. 11. 2022, 8.00

1 leto, 5 mesecev

Exatlon

Ste videli, kaj je uspelo exatlonovcu po vrnitvi v domovino?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Exatlon

V tej sezoni Exatlona je v modri ekipi Jadran nastopal tudi Jaka Polak, a se je moral prvi posloviti od tekmovanja za 50 tisoč evrov. V izločitvenem dvoboju je bil od njega boljši Marko Vnuk. Čeprav Jaka v Exatlonu ni dosegel večjega uspeha, je toliko bolj uspešen na študijskem področju.

SP Katar
Planet TV Na Planetu prenos tekem svetovnega prvenstva v Katarju

Že pred odhodom v Exatlon nam je Jaka povedal, da je njegov največji dosežek opravljen študij na fakulteti za strojništvo, kjer ga je čakal samo še zagovor magistrske naloge. Priznal je, da so številni zaradi njegovega videza presenečeni, da se je odločil za ta študij in ga tudi uspešno končal. Najbolj ponosen je bil na svojo disciplino, ki jo je razvil med študijem, saj je moral veliko časa posvetiti učenju in se zato odrekati zabavam in druženju s prijatelji.

Naslov njegove magistrske naloge je Vpliv prezračevanja in čiščenja zraka v prostorih na koncentracijo endogenih aerosolov ob izvedbi športne aktivnosti.

"Ta naslov sem izbral zato, ker je bilo z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa v času epidemije uveljavljenih veliko ukrepov, med katerimi je tudi zapiranje ustanov in centrov, namenjenih športu in telesni vadbi. Veliko teh ukrepov je bilo zaradi nepoznavanja virusa in načinov njegovega prenosa izpeljanih do maksimalne preventivne ravni. Ker se sam ukvarjam s športom in me je to oviralo, sem se odločil, da bom z raziskovanjem tematike poskusil pomagati pri reševanju epidemiološke krize."

Exatlon | Foto:

Prvi rok zagovora je imel že v začetku septembra, a ga je moral zaradi odhoda v Dominikansko republiko preložiti za nedoločen čas. Po vrnitvi v domovino je hitro nadaljeval priprave na zagovor.

Exatlon
Planet TV Poglejte, kako je Pina ganila Tea do solz #video

"Te niso bile dolge, saj sem vedel veliko o tematiki in eksperimentu, ki sem ga opravljal," je razkril Jaka in se pošalil, da med zagovorom ni dobil vprašanj o Exatlonu. Zaključna ocena njegove magistrske naloge je bila 9.

Exatlon | Foto:

In kakšni so njegovi načrti za prihodnost? "Svojo študijsko pot sem z magisterijem vsekakor končal. Zdaj se nameravam zaposliti v družinskem podjetju, ki se ukvarja s proizvodnjo plastične farmacevtske embalaže."

Exatlon Slovenija je na Planetu na sporedu od ponedeljka do petka ob 20. uri, v petek po oddaji pa ne zamudite komentatorske oddaje Exatlon: Brez cenzure z Jasno Kuljaj, Frankom Bajcem in Denisom Porčičem - Chorchypom.

Planet 10 let
Planet TV Planet praznuje 10. obletnico
Exatlon
Planet TV Člani ekipe Triglav tarnajo nad razmerami v baraki #video
Exatlon
Planet TV Exatlonovci končno do nagrade, ki so jo težko čakali #video
Exatlon: Brez cenzure
Planet TV Franko Bajc o ljubezni za kamerami razkril: "Če hočeš, se da"
 
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. Več vsebin je na voljo tudi na Planeteka.si.    
Ne spreglejte