Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 7. 2021,
11.24

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

4

Natisni članek

Koronavirus Delta ukrepi karantena okuženi Sydney

Petek, 9. 7. 2021, 11.24

2 leti, 9 mesecev

Vedno slabše: zaostrovanje razmer v Avstraliji, od doma le, če je nujno #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

4

V Sydneyju v Avstraliji so danes ob vse intenzivnejšem širjenju različice novega koronavirusa delta zaostrili omejitvene ukrepe. V največjem mestu v državi so v zadnjem dnevu potrdili 44 novih okužb, največ do zdaj v enem dnevu, virusu pa naj bi bilo glede na navedbe oblasti izpostavljenih še veliko ljudi.

Prebivalci mesta lahko potujejo najdlje deset kilometrov od doma. Športne dejavnosti lahko zunaj skupaj opravljata največ dva človeka, nakupe pa lahko opravlja le ena oseba iz posameznega gospodinjstva. Pogreba se lahko udeleži največ deset ljudi.

Vlada zvezne države Novi Južni Wales je v petek priznala, da so nova pravila šokantna, a da so nujna zaradi vse višjega števila okužb po uvedbi zaprtja 26. junija. "Ne zapuščajte doma, če to ni res nujno," je približno pet milijonov prebivalcev Sydneyja pozvala premierka zvezne države Gladys Berejiklian.

Fotogalerija
1 / 5

Mesto že tretji teden v karanteni

V mestu sicer teče tretji teden karantene, a kljub temu med prebivalstvom, ki večinoma še ni cepljeno proti covid-19, še naprej dosegajo rekordne številke novih okužb. Kot je ponazorila premierka, se spoprijemajo z največjo grožnjo njihovi varnosti od začetka pandemije, tudi zato, ker se meščani naj ne bi dovolj resno držali pravila, naj ostajajo doma.

V Sydneyju so od sredine junija skupno potrdili 439 novih okužb, kar je v primerjavi z drugimi večjimi svetovnimi mesti malo, a je Avstraliji do zdaj uspelo preprečiti splošno širjenje virusa med prebivalci. V celoti cepljenih je sicer le devet odstotkov prebivalcev.

Kot je še dejala Berejiklianova, ne morejo niti pomisliti na to, da bi živeli skupaj z virusom. Da bi se izognili tisočim smrtim, je treba obrniti trenutni trend. "Trenutno je nujno, da vsi sledijo uveljavljenim ukrepom. Ta različica, različica delta, je bolj nalezljiva kot karkoli, kar smo videli do zdaj," je dodala.

Avstralija
Novice Stanje v Avstraliji zelo resno
Karantena Avstralija
Novice Mesta duhov: v karanteni že deset milijonov Avstralcev #video #foto
Miši
Novice Miši vdrle v zapor, evakuiranih na stotine zapornikov in zaposlenih #video
Veliki koralni greben
Novice Avstralci proti Unescu: Veliki koralni greben ne sodi med ogrožena območja #video
Ne spreglejte