SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razkrit motiv za umor nemške deklice: Kriv je TikTok. Imela je 32 vbodov.

10

termometer

Nemčija | Žrtev je bila zabodena 32-krat, policija pa še vedno išče orožje, s katerim je bil storjen zločin.  | Foto: Reuters
Žrtev je bila zabodena 32-krat, policija pa še vedno išče orožje, s katerim je bil storjen zločin.  Foto: Reuters

Kot smo že pisali, sta dve deklici, stari 12 in 13 let, v Nemčiji v mestu Freudenberg umorili 12-letno Luise, ki so jo v nedeljo našli mrtvo v gozdu blizu njenega doma. Ker storilki še nista dopolnili 14 let, kar je po nemškem zakoniku dovolj za prestajanje kazni, deklicama ne grozi kazenski pregon. Znano je, da sta bili storilki dekličini sošolki, danes pa so nemški mediji razkrili tudi motiv za umor in še nekaj drugih podrobnosti. 

12-letno Luise iz Freudenberga so v nedeljo našli mrtvo v gozdu, pozneje pa so potrdili, da je bila žrtev umora, ki sta ga zagrešili 12- in 13-letni deklici. 

"Po prvem zaslišanju sta deklici dajali nasprotujoče si izjave, po drugem zaslišanju pa sta zločin priznali," je povedal tiskovni predstavnik policije v Koblenzu.

Žrtev je bila zabodena 32-krat, policija pa še vedno išče orožje, s katerim je bil storjen zločin. 

Državni tožilec Mario Mannweiler je pojasnil, da obe deklici zaradi starosti nista kazensko odgovorni, kar pa ne pomeni, da bosta svobodni. Prepeljali so ju namreč v center za pomoč mladim, kjer sta pod nadzorom, je dejal Mannweiler in dodal, da gre za "poseben kazenski primer".

Motiv je prepir na TikToku

Kot danes poroča Fokus online, je bil motiv za umor maščevanje. Omenjena dekleta naj bi se sprla na TikToku. Žrtev naj bi zmerjala eno od dveh deklet, ki sta jo ubili.

Medtem v Spieglu pišejo, da je Luise tista, ki je doživela mobing. Navajajo tudi, da sta deklici, potem ko sta ubili Luise, odšli domov in poklicali njene starše ter se pretvarjali, da ne vesta, kje je, in da ju skrbi zanjo.

Nemčija Novice Kakšen je bil motiv deklic za umor vrstnice? "V igri so bila močna čustva." #video Nemčija, policija, talci, ugrabitev Novice Grozljivka v Nemčiji: sovrstnici v gozdu z nožem ubili 12-letnico #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin