Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 3. 2023,
15.06

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

17

Natisni članek

umor deklica smrt policija Nemčija

Torek, 14. 3. 2023, 15.06

1 leto, 1 mesec

Grozljivka v Nemčiji: sovrstnici v gozdu z nožem ubili 12-letnico #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

17

12-letno deklico iz Freudenberga so v nedeljo našli mrtvo v gozdu, pozneje pa so potrdili, da je bila žrtev umora. Tega sta osumljeni 12- in 13-letni deklici, ki sta dejanje že priznali, poroča Deutsche Welle. 

Nemčijo je pretresla smrt 12-letne deklice, ki so jo v nedeljo umorjeno našli v gozdu blizu doma. Deklica je izginila v soboto zvečer, ko se je vračala z obiska pri prijateljici. Nemška policija je sprožila obsežno iskalno akcijo, v katero so bili vključeni gasilci, vodniki sledilnih psov ter helikopter s termovizijsko kamero. V nedeljo popoldne so deklico našli mrtvo v gozdu v bližini predora nekdanje železniške postaje.

Nemške oblasti so danes sporočile, da sta osumljenki za umor 12-letne deklice v regiji Freudenberg v pokrajini Siegerland deklici, ki sta približno iste starosti in sta bili iz kroga dekličinih znancev. Policija je deklici zaslišala, in kot je potrdil predstavnik policije, naj bi osumljeni dejanje že priznali.

Oblasti so sporočile, da je obdukcija žrtve pokazala številne rane z nožem. Slednjega so policisti našli na kraju zločina. 

Obe osumljenki sta mlajši od 14 let

Nemški zakoni določajo, da otroci za zločin postanejo kazensko odgovorni pri 14 letih. Ker sta obe osumljenki mlajši od te starosti, se sodni postopki za mlajše osebe razlikujejo od kazenskih postopkov za odrasle. Osumljenkama torej ne grozi kazenski pregon, saj ga v Nemčiji za mlajše od 14 let ni, so ju pa predali v oskrbo uradu za varstvo mladine, je na novinarski konferenci povedal višji tožilec Mario Mannweiler. Dodal je, da je primer zdaj v rokah mladinskih organov.

Več podrobnosti o poteku dogodkov, motivu ali podrobnostih pred in po zločinu zaradi njune starosti policisti niso podali.

Zoran Đinđić
Novice Pred 20 leti v atentatu umorili srbskega premierja Đinđića
Robert Blake
Trendi Umrl ameriški igralec, osumljen umora žene
napad umor sekira morilec
Novice Vložena obtožnica zoper napadalca v mariborskem parku
 
Ne spreglejte