Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 3. 2023,
10.43

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

tožilstvo obtožnica poskus umora Večer Maribor

Četrtek, 9. 3. 2023, 10.43

1 leto, 1 mesec

Vložena obtožnica zoper napadalca v mariborskem parku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
napad umor sekira morilec | Obdolženi je oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec, na napad pa se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad dekletom nosil rokavice. | Foto Shutterstock

Obdolženi je oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec, na napad pa se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad dekletom nosil rokavice.

Foto: Shutterstock

Mariborsko tožilstvo je pol leta po septembrskem brutalnem napadu s sekiro in nožem na mlajšo žensko v mestnem parku v Mariboru končalo sodno preiskavo in na tamkajšnje okrožno sodišče vložilo obtožnico zoper 23-letnega Luko Gašpariča zaradi poskusa umora, poroča časopis Večer. 

Kot dodaja časnik, je obtožnico spisal vodja mariborskega tožilstva Darko Simonič, ki je prepričan, da je Gašparič dekle, v katero je bil zagledan, hotel umoriti, kar bi mu zagotovo tudi uspelo, če ne bi vpitje žrtve doseglo policijske patrulje, ki je bila na obhodu parka, ter mlajše ženske in moškega, ki sta krike bolečine slišala vse do študentskega naselja ob Tyrševi ulici.

Obdolženi je oškodovanko večkrat zabodel v trebuh, jo porezal po obrazu, ušesu, udaril v glavo in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec, na napad pa se je dobro pripravil, saj je med izživljanjem nad dekletom nosil rokavice, očitno z namenom, da bi zabrisal svoje sledi, poroča Večer.

Policijski trak
Novice Grozljiv napad na 20-letnico: policija napad obravnava kot poskus umora

Gašpariča so takoj po napadu aretirali

Po dejanju je kraj dogodka zapustil, a se je pozneje vrnil v park po pozabljen nahrbtnik. Preiskovalci in tožilstvo so prepričani, da je nazaj prišel predvsem zato, da bi se prepričal, ali je dejanje dokončal. Takrat so bili v parku že policisti, ki so ga povezali z grozljivim zločinom in ga aretirali, po izteku policijskega pridržanja pa je preiskovalni sodnik zoper njega odredil pripor, še dodaja časnik.

Gašparič je še vedno v priporu, po informacijah Večera pa je njegov zagovornik Žiga Podobnik dosegel, da je Višje sodišče v Mariboru iz sodnega spisa izločilo dva precej pomembna dokaza − obtoženčev mobilni telefon in oblačila, ki so mu jih zasegli v času prijetja.

Ni šlo brez zapletov

To naj bi se zgodilo zaradi zapleta, povezanega z Gašparičevo aretacijo. V sodni preiskavi je namreč zatrjeval, da ga na kraju prijetja policisti niso seznanili, zakaj mu je bila odvzeta prostost, in poučili o njegovih pravicah. Ker v kasnejšem postopku nobeden od zaslišanih policistov ni znal izpovedati, ali je osumljenega kdo seznanil z njegovimi pravicami oziroma kateri policist je bil to, je višje sodišče pritrdilo obrambi, ni pa ji sledilo tudi v zahtevi za izločitev preostalih, prav tako zelo trdnih dokazov proti obtoženemu poskusa umora, med katerimi tako še vedno ostaja morilsko orodje.

Grega Ducman
Novice Umor mame in poskus umora očeta: 37-letnik iz Zaloga v zapor za 30 let
slovenska policija
Novice Ljubljanski policisti preprečili umor: 37-letnik je želel umoriti 39-letnika
slovenska policija
Novice 52-letnica z vzglavnikom poskušala zadušiti sostanovalko
Ne spreglejte