Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 9. 2022,
13.56

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

36

Natisni članek

poskus umora policija Maribor

Ponedeljek, 5. 9. 2022, 13.56

1 leto, 7 mesecev

Grozljiv napad na 20-letnico: policija napad obravnava kot poskus umora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

36

Policijski trak | Osumljenca so policisti prijeli, potem ko se je ta vrnil na kraj zločina, kjer je pozabil nahrbtnik. | Foto Ana Kovač

Osumljenca so policisti prijeli, potem ko se je ta vrnil na kraj zločina, kjer je pozabil nahrbtnik.

Foto: Ana Kovač

Na dan prihajajo nove podrobnosti o napadu 22-letnega Luke G. na dve leti mlajše dekle. Osumljenec je oškodovanko v mestnem parku želel umoriti. Kot je pred tem poročal Večer, je napadalec žrtvi dlje časa pisal in oprezal za njo, poškodoval je celo njen avtomobil. V mariborskem parku jo je napadel s sekiro in nožem, na napad se je očitno dobro pripravil, saj je med kaznivim dejanjem nosil rokavice. Storilca so danes ob 22. uri s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega zaradi ponovitvene nevarnosti odredil sodno pridržanje.

"Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je 22-letni moški oškodovanko v mariborskem mestnem parku hotel umoriti, kar mu ni uspelo, ker sta se med njegovim napadom na oškodovanko na kraj pripeljala policista," je povedal vodja Sektorja kriminalistične policije v Mariboru Beno Meglič.

"Istočasno sta zaradi vpitja oškodovanke v neposredno bližino prišla tudi mlajši moški in ženska, ki sta tudi opozorila policista na dogajanje. Ob prihodu sta policista neposredno ob zgradbi akvarija in terarija na tleh opazila hudo poškodovano žensko. Takoj sta zaprosila za reševalno vozilo in jo poskušala ohranjati pri zavesti," je povedal Meglič.

Osumljenec in žrtev sta se poznala, a nista bila par

Med izvedbo prvih nujnih ukrepov in pri ogledu kraja dejanja so policisti izsledili 22-letnega osumljenca in mu na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost ter zoper njega odredili pridržanje, so zapisali na policiji.

"Osumljeni bo danes s kazensko ovadbo priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru," je še dodal Meglič.

Po do zdaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da sta se osumljenec in žrtev poznala, vendar nista bila par. Pri ugotavljanju motiva je bilo ugotovljeno, da je osumljeni dejanje storil zaradi ljubosumja, v zvezi s tem policisti preiskujejo, ali je bilo njuno srečanje dogovorjeno oziroma jo je osumljenec pričakal v zasedi.

Policisti preiskujejo poskus umora, osumljeni v pridržanju

Mariborski policisti preiskujejo kaznivo dejanje poskusa umora, osumljeni 22-letni Luka G. je v pridržanju. Napadena 20-letnica se zdravi v mariborskem kliničnem centru, zbudila se je po zahtevni operaciji, a je njeno stanje zaradi hude poškodbe glave še vedno resno. 

Kot smo poročali v nedeljo, se je napad zgodil v noči na nedeljo na robu Mestnega parka, kjer je 22-letnik z ostrim predmetom hudo poškodoval 20-letnico. Ta je pristala na sestanek z njim, potem ko je prejela njegovo sporočilo, da bi ji rad izročil pisma. Napadel jo je s sekiro in nožem, ji odrezal palec, jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu, porezal po ušesu in nekajkrat zabodel v predel trebuha. 

napad umor sekira morilec
Novice "Preiskujemo poskus umora." V Mariboru z nožem in sekiro nad 20-letnico. #video

S seboj je nosil nož in dekletu pogosto pisal

Poleg tega je imel osumljeni pred poskusom umora že več izpadov. Od julija je žrtvi vztrajno pisal in oprezal za njo, ker je 20-letnica zavračala razmerje z njim, ji je celo poškodoval avtomobil. Kaznivo dejanje poškodovanja tuje lastnine so prijavili na policijo, a kot so pojasnili na včerajšnji novinarski konferenci, 22-letnika v zvezi s tem niso obravnavali. Kot je za Večer pojasnila mati žrtve, je imel 22-letnik pri sebi večkrat nož, zato se je obrnila tudi na starše osumljenega in jih prosila, da se pogovorijo z njim. 

Dvaindvajsetletni osumljenec je v pridržanju. Najprej s preiskovalci ni želel govoriti, potem pa je kaznivo dejanje priznal in povedal, kam je odvrgel orožje in druge predmete. 

Ne spreglejte