Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 11. 2023,
15.13

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
molitev Vatikan pljuča zdravje papež Frančišek papež

Natisni članek

Nedelja, 26. 11. 2023, 15.13

8 mesecev

Papež zaradi težav s pljuči vidno izčrpan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,82
Papež Frančišek | Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti. | Foto Reuters

Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti.

Foto: Reuters

Papež Frančišek je zaradi bolezni tradicionalno molitev angelovega čaščenja danes opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu, in ne pred oknom apostolske palače kot običajno. Njegovo molitveno bogoslužje so iz rezidence prenašali v živo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Molitev je prebral tudi duhovnik, vendar pa je Frančišek ob koncu molitve sam dal blagoslov. Prav tako je potrdil, da bo prihodnji konec tedna odpotoval v Dubaj na podnebno konferenco COP28.

Med molitvijo občasno kašljal

Argentinec, ki ima težave s pljuči, je bil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sicer videti izčrpan in je med molitvijo občasno kašljal.

Papež je v soboto zbolel za blagimi simptomi gripe in odpovedal več srečanj in drugih obveznosti. Šestinosemdesetletnik se že dlje časa sooča z zdravstvenimi težavami. Poleti je prestal operacijo zaradi ukleščene trebušne kile, že nekaj časa pa zaradi kroničnih bolečin v kolenu uporablja invalidski voziček.

Papež Frančišek je zaradi bolezni tradicionalno molitev angelovega čaščenja danes opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu, in ne pred oknom apostolske palače kot običajno. | Foto: Reuters Papež Frančišek je zaradi bolezni tradicionalno molitev angelovega čaščenja danes opravil v kapeli svoje rezidence v Vatikanu, in ne pred oknom apostolske palače kot običajno. Foto: Reuters

Javier Milei
Novice Bo človek, ki se pogovarja s svojim mrtvim psom, zakuhal novo veliko vojno?
papež Frančišek
Novice Papež razrešil enega svojih najvidnejših kritikov
papež Franšiček
Novice Vatikan: največ nasprotovanja vprašanjem o položaju žensk v Cerkvi in skupnosti LGBTQ+
Ne spreglejte