Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2024,
14.29

Osveženo pred

2 dneva, 18 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

nesreča nesreča neurje Češka Nemčija Slovaška

Sobota, 13. 7. 2024, 14.29

2 dneva, 18 ur

Neurje pustošilo po Nemčiji, Češki in Slovaški: na festivalu se je zrušil šotor, v gorah umrli dve osebi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,41

Nemčijo, Češko in Slovaško so v petek zajela močna neurja, ki so povzročila veliko gmotne škode in zastoje v prometu. Na Slovaškem sta v gorah umrli dve osebi.

Neurje je v petek zajelo festival na prostem na zahodu Slovaške, kjer se je zrušil velik šotor, več manjših šotorov pa je bilo v neurju poškodovanih, je sporočila tiskovna agencija TASR. Reševalci so deset ljudi z lažjimi poškodbami odpeljali v bližnje bolnišnice, je v petek zvečer sporočil nadzorni center.

Zrušil se je velik šotor, več manjših šotorov pa je bilo poškodovanih.  | Foto: Reuters Zrušil se je velik šotor, več manjših šotorov pa je bilo poškodovanih. Foto: Reuters

Romarski festival poteka od 11. do 13. julija na letališču Trenčín na zahodu Slovaške, a je bil program zaradi slabega vremena začasno prekinjen. Na kraj dogodka je bilo napotenih veliko policistov in gasilcev, športna dvorana pa je bila spremenjena v evakuacijski center za obiskovalce festivala. Poleg tega sta v četrtek na Slovaškem zaradi plaza v slovaški gorski dolini umrli dve osebi. 

V sosednji Češki republiki je bil v petek zaradi podrtih dreves v močnem neurju na več lokacijah prekinjen železniški promet. 

Neurje pustošilo tudi na Bavarskem 

Hudo neurje v južni nemški zvezni državi Bavarska je v petek zvečer povzročilo poplavljene ceste in kleti ter prometne zastoje. Najbolj prizadeti sta regiji Allgäu in okrožje Lindau v bližini Bodenskega jezera ter meje z Avstrijo. Še 230 intervencij je zabeležila policijska postaja v Rosenheimu. Podatkov o poškodovanih ni.

Radarska slika 10.7.24
Novice Ponekod močne nevihte. Zaradi udara strele izbruhnili štirje požari.
Udar strele
Novice Podrobnosti s terena: udarila strela in ubila osem telet #foto #video
nevihta
Novice Močna neurja prizadela avstrijsko Koroško, Štajersko, Tirolsko in Salzburg
Ne spreglejte