Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
12.29

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

Natisni članek

poškodovani smučišče gondola nesreča nesreča

Torek, 9. 1. 2024, 12.29

3 mesece, 2 tedna

Nove podrobnosti o nesreči gondole na Tirolskem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02
helikopter, Avstrija, reševalni helikopter v Alpah | Na kraj nesreče so kmalu prispeli reševalci, reševanje pa se je zaradi strmega gozdnega terena na kraju nesreče izkazalo za težavno. (Fotografija je simbolična.) | Foto Guliverimage

Na kraj nesreče so kmalu prispeli reševalci, reševanje pa se je zaradi strmega gozdnega terena na kraju nesreče izkazalo za težavno. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Guliverimage

Na smučišču Hochoetz na Tirolskem je davi z višine približno sedmih metrov padla gondola, vse štiri osebe v njej pa so bile huje poškodovane, je sporočila avstrijska policija. Na kraj nesreče so kmalu prispeli reševalci, žičnico pa so zaradi nesreče ustavili.

Po dosedanjih informacijah je nesrečo povzročil padec enega ali več dreves na nosilno vrv žičnice, poročata avstrijska tiskovna agencija APA in nemška dpa. Reševalci so hitro prispeli na kraj nesreče, reševanje pa se je zaradi strmega gozdnega terena na kraju nesreče izkazalo za težavno.

Eden od poškodovancev je bil v smrtni nevarnosti

Eden od poškodovanih je bil v smrtni nevarnosti, zato so ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Innsbruck, je po navedbah dpa povedal predstavnik podjetja, ki upravlja žičnico na smučišču Hochoetz. Tudi preostale tri osebe so huje poškodovane in na zdravljenju v bolnišnicah v Innsbrucku in okolici.

Policija domneva, da so vsi štirje poškodovani člani iste družine. "Vemo le, da gre za očeta, njegovega sina in hčerko ter strica. Torej gre najverjetneje za eno družino. Ne vemo še, kdo so ali od kod prihajajo," je po poročanju avstrijske televizije ORF povedal predstavnik policije.

APA poročala, da gre za dansko družino

APA je sicer poročala, da gre za dansko družino. Poleg omenjene družine sta bila poškodovana še dva nemška državljana, ki sta bila v času nesreče v sosednji gondoli, ki ni padla v globino.

Benetke, gondola
Trendi Turisti v Benetkah z gondole popadali v kanal #video
Kanin
Novice Inšpektor zaprl žičnico na Kanin
krvavec
Novice Na Krvavcu odpovedala gondola, nastale težave s prevozom #foto
Krvavec
Novice Zaradi napake so se ustavile žičnice in gondola na Krvavcu
Ne spreglejte