Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
15.22

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Natisni članek

Krvavec

Sreda, 29. 1. 2020, 15.22

4 leta, 2 meseca

Zaradi napake so se ustavile žičnice in gondola na Krvavcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

1

Krvavec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nekaj minut čez 13. uro so se zaradi napake na električnem omrežju ustavile krožno-kabinska žičnica in druge žičniške naprave. S pomočjo pomožnega napajanja so takoj rešili potnike na sedežnicah, malo dlje je reševanje trajalo iz gondol. Električno napajanje naj bi bilo zdaj spet zagotovljeno. 

Kot je za STA pojasnila vodja marketinga Rekreacijsko turističnega centra Krvavec Špela Janša, so se gondola in druge žičniške naprave ustavile zaradi preboja električne napeljave v dolini, zato ni bilo elektrike na celotnem območju Krvavca.

Opravljen je bil preklop na zasilni pogon Krvavca, saj Elektro Gorenjska ni zagotovil drugega vira energije. Krvavec se sicer lahko napaja tako s strani Ambroža kot tudi s strani Davovca. Delavci Elektro Gorenjska pa so se lotili sanacije napake, piše STA.

S pomočjo rezervnega napajanja so lahko zagnali sedežnice, tako da smučarjem na njih ni bilo treba čakati. Nekoliko pa se je zapletlo pri krožno-kabinski žičnice, kjer so za zagon potrebovali več časa, saj so morali narediti preklop na zasilni pogon, so naknadno pojasnili v RTC Krvavec.

Tako so uspeli prepeljati kabine v garažo preko njihovega zasilnega pogona. V roku ene ure so vse kabine in vse potnike spravili na spodnjo oziroma zgornjo postajo žičnice, poroča STA

Kot je povedala Janša, so imeli srečo v nesreči, da je bilo na krožno-kabinski žičnici zaradi ure dogodka malo ljudi, saj so se smučarji z dopoldanske smuke večinoma že prej odpravili v dolino, popoldanski smučarji pa so bili že na smučišču.

Prav tako velja, da potniki v krožno-kabinski žičnici niso bili v nobeni nevarnosti, saj veter ni pihal, pa tudi nobenih drugih težav ni bilo. So pa morali približno eno uro počakati na žičnici v kabinah, še piše STA.

Iz Elektra Gorenjska so sporočili, da je danes ob 12.30 prišlo do kratkotrajnega 10-minutnega izpada električne energije na kablovodu na distribucijskem omrežju Elektra Gorenjska na področju Visokega, ki oskrbuje z elektriko področje Cerkelj in Krvavca.

"Daljši izpad elektrike na smučišču Krvavec je bil potem posledica težav pri končnem odjemalcu in ne težav na omrežju," so poudarili na Elektru Gorenjska in dodali, da so, takoj, ko so na pomoč prišli zaposleni iz Elektra Gorenjska in vklopili nizkonapetostna stikala, kabinsko žičnico lahko zagnali.

Ne spreglejte