SiolNET. Novice Slovenija
2,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Krvavcu odpovedala gondola, nastale težave s prevozom #foto

2,35

termometer

Skupina smučarjev je v nedeljo popoldne zaradi tehnične okvare kabinske žičnice za nekaj ur obtičala na Krvavcu, je za STA povedala vodja marketinga RTC Krvavec Barbara Trebušak. Za vse smučarje so nato organizirali prevoz s kombiji in avtobusi v dolino. Žičnico so medtem že popravili, smučišče bo v ponedeljek obratovalo običajno.

Kabinska žičnica se je pokvarila nekaj po 13. uri, ujeti smučarji pa so morali počakati na rešitev. Najprej naj bi jim obljubili prevoz s kombiji, pozneje pa so prevoz organizirali z avtobusi in kombiji. 

Smučarji nekaj ur ujeti na Krvavcu

O tem, da so že več ur na Krvavcu in čakajo na prevoz v dolino s kombiji, je popoldne medije obvestil eden od smučarjev in tudi posredoval fotografije.

Smučar je kasneje za STA navedel še, da so z avtobusom na Šenturški gori, med potjo pa so srečali tudi tri dodatne avtobuse, ki so vozili proti parkirišču na planini Jezerca. "So se zorganizirali, vendar s tri-, štiriurno zamudo," je sporočil smučar. Po njegovi oceni je bilo na planini Jezerca ob njihovem odhodu še za okoli dva avtobusa ljudi.

Smučišče bo obratovalo naprej

Trebušakova je v nedeljo zvečer naknadno pojasnila, da se je okvara kabinske žičnice zgodila nekaj po 13. uri. Ljudi, ki so bili v kabinah, so s kabinsko žičnico postopoma prepeljali v dolino. "Stali so deset minut, potem so se malo premaknili, pa deset minut stali, tako da večurnega stoječega čakanja v kabinah ni bilo," je povedala. Ko so bile vse kabine prazne, so poskušali žičnico popraviti, okoli 15. ure pa so ugotovili, da ne morejo odpraviti napake.

Tako je na Krvavcu ostala večina današnjih smučarjev in obiskovalcev. Do planine Jezerca so jih prepeljali s kombiji, od tam pa je v dolino vozilo pet avtobusov. "Ob 19.30 je zadnji avtobus prepeljal smučarje v dolino," je sporočila Trebušakova. Do večera so sicer popravili tudi kabinsko žičnico, smučišče bo tako v ponedeljek obratovalo običajno.

SS Richard Montgomery Digisvet Najnevarnejša ladja na svetu: jim bo uspelo preprečiti najhujše?

krvavec | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

krvavec | Foto: Gregor Pavšič Foto: Gregor Pavšič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin