Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2020,
11.42

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Natisni članek

okužba virus Koronavirus Hrvaška

Sreda, 26. 8. 2020, 11.42

3 leta, 8 mesecev

Nov rekord na Hrvaškem: potrdili največ novih okužb do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

16

Split | Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 358 novih okužb z novim koronavirusom. | Foto Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 358 novih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Getty Images

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 358 okužb z novim koronavirusom, kar je največ do zdaj. Kar 138 novih okužb so odkrili na območju Splitsko-dalmatinske županije, sledi območje Zagreba s 74 primeri novih okužb. V torek so pri naših južnih sosedih poročali o 219 novih okužbah. Zaradi bolezni covid-19 v zadnjih 24 urah na Hrvaškem ni umrl noben bolnik.

Hrvaški minister za zdravje Vili Beroš je na novinarski konferenci v Zagrebu povedal, da so pri naših južnih sosedih v zadnjih 24 urah potrdili 358 novih okužb z novim koronavirusom. Gre za največje število potrjenih novih okužb na dnevni ravni od začetka epidemije. Trenutno imajo na Hrvaškem 2.352 aktivnih primerov okužb, do zdaj se je z novim koronavirusom okužilo 8.899 ljudi.

 

V zadnjih 24 urah na Hrvaškem zaradi bolezni covid-19 ni umrl noben človek, do zdaj je umrlo 175 bolnikov. Zaradi okužbe se v bolnišnicah trenutno zdravi 174 ljudi, kar predstavlja 7,4 odstotka vseh aktivnih primerov okužbe. S pomočjo ventilatorja diha deset bolnikov. V zadnjih 24 urah so hospitalizirali 26 ljudi, v samoizolaciji je skupaj 7.993 ljudi, poroča HRT.

Split
Novice Na Hrvaškem 219 novih okužb, najhuje v Splitu #video

Največ novih okužb v Splitu, opolnoči v veljavi novi ukrepi

Po neuradnih podatkih županijskih štabov civilne zaščite so v zadnjih 24 urah največ oziroma kar 138 novih okužb potrdili v Splitsko-dalmatinski županiji, od tega 63 v Splitu. Na območju Zagreba so neuradno potrdili 76, na območju Zadra enajst, na območju Dubrovnika 12, na območju Varaždina 11, na območju Karlovca pa pet novih okužb, poroča hrvaški spletni portal Index.

V Istri so zabeležili osem, v Primorsko-goranski županiji sedem, v Ličko-senjski županiji tri, v Brodsko-posavski županiji 13, v Požeško-slavonski županiji štiri, v Sisačko-moslovački županiji osem, v Osječko-baranjski županiji sedem, v Krapinsko-zagorski županiji pet, v Koprivničko-križevački županiji sedem, v Vukovarsko-sremski županiji pa tri nove okužbe z novim koronavirusom.

Zaradi naraščanja števila okužb bodo v Splitsko-dalmatinski županiji opolnoči v veljavo stopili novi zaščitni ukrepi. | Foto: Zaradi naraščanja števila okužb bodo v Splitsko-dalmatinski županiji opolnoči v veljavo stopili novi zaščitni ukrepi.

Zaradi naraščanja števila okužb bodo v Splitsko-dalmatinski županiji opolnoči v veljavo za dva tedna stopili novi preventivni ukrepi. V vseh zaprtih prostorih, kjer bodo več kot trije ljudje, bo obvezno nošenje mask. Te bodo obvezne tudi v gostinskih lokalih, ko gostje ne bodo uživali hrane in pijače. Na mizi je tudi predlog o zaprtju telovadnic in fitnes centrov ter prepoved organizirane športne rekreacije, športni dogodki pa bodo morali potekati brez prisotnosti gledalcev. Prepovedali bodo tudi obiske v domovih za starejše.

Po poročanju HRT več kot polovico na novo okuženih na področju Splita predstavljajo mladi, stari od 20 do 30 let, medtem ko je povprečna starost pri novo obolelih okoli 35 let. Žarišča novega koronavirusa predstavljajo telovadnice in fitnesi, okužbe so nastale tudi pri ukvarjanju s športom in aktivnostih športnih klubov. Nove okužbe so med drugim potrdili tudi v nekaterih gostinskih lokalih.

Kampiranje na Hrvaškem
Novice Na Hrvaškem je ostalo več kot 30 tisoč Slovencev

V Novalji na Pagu tri nove okužbe, v Istri 81 aktivnih primerov okužb

V Ličko-senjski županiji so medtem nove okužbe potrdili pri prebivalcih mesta Novalja na otoku Pagu, ki je le streljaj oddaljeno od razvpite plaže Zrće, ki tudi v letošnji turistični sezoni kljub pandemiji novega koronavirusa slovi po divjih zabavah. V prej omenjeni županiji trenutno beležijo 18 aktivnih primerov okužb. Za novim virusom je v omenjeni županiji skupaj zbolelo 53 ljudi, en človek je zaradi bolezni covid-19 umrl.

V Ličko-senjski županiji so nove okužbe potrdili pri prebivalcih mesta Novalja na otoku Pagu, ki je le streljaj oddaljeno od razvpite plaže Zrće. | Foto: Getty Images V Ličko-senjski županiji so nove okužbe potrdili pri prebivalcih mesta Novalja na otoku Pagu, ki je le streljaj oddaljeno od razvpite plaže Zrće. Foto: Getty Images

V Istri so medtem potrdili osem novih okužb, od tega gre v treh primerih za ljudi, ki so zaradi tesnih stikov z okuženimi v samoizolaciji. Okužbo so potrdili tudi pri državljanu Avstrije, ki je v postopku vračanja v matično državo. Trenutno je na območju Istrske županije 81 aktivnih primerov okužb z novim koronavirusom.

Hrvaška, Split
Novice Na Hrvaškem potrdili 136 okužb #video

Minister v samoizolaciji, test na novi koronavirus bodo ponovili

Okužbo z novim koronavirusom so medtem potrdili tudi na hrvaškem ministrstvu za gradbeništvo, prostorsko ureditev in državno premoženje, ki ga vodi Darko Horvat. Okužbo so potrdili pri ministrovi pomočnici, ki ima blage simptome okužbe. Zaradi tesnega stika so epidemiologi na novi koronavirus testirali tudi Horvata. Test je bil negativen, minister pa kljub temu ostaja v samoizolaciji. Testiranje bo moral ponoviti čez pet dni, poroča HRT.

Na Balkanu nove okužbe z novim koronavirusom

V Bosni in Hercegovini so v zadnjem dnevu potrdili 283 novih okužb z novim koronavirusom, zaradi bolezni covid-19 je umrlo še 11 bolnikov. Največ novih okužb so potrdili v Federaciji BiH, in sicer 210, največ znova v Sarajevu. V tej entiteti je covid-19 zahteval sedem življenj. Skupno so v državi potrdili 18.609 okužb, umrlo je 571 bolnikov. Imunolog Jasenko Karamehić je dejal, da je odstotek smrtnosti v BiH nižji od svetovnega, ki znaša 3,34. V BiH znaša tri odstotke. V Srbiji je ta odstotek 2,27, na Hrvaškem 2,08, v Črni gori pa 1,91.

V sosednji Srbiji so medtem danes poročali o 154 novih primerih okužb, kar pa je po poročanju regionalne televizije N1 skoraj trikrat več kot v ponedeljek. Minister za zdravje Zlatibor Lončar je dejal, da so razmere boljše, da pa ne smejo popuščati pri spoštovanju ukrepov. Umrla sta še dva bolnika, skupno 707. Skupno so v državi potrdili 30.974 primerov okužbe. V bolnišnicah se zdravi 734 bolnikov, od katerih jih je na ventilatorjih 37.

V Severni Makedoniji so v zadnjih 24 urah potrdili 119 novih okužb, pet bolnikov je umrlo. Največ novih okužb so potrdili v Skopju, 53. Okrevalo je 297 bolnikov, je sporočilo ministrstvo za zdravje. Od izbruha epidemije so potrdili 13.914 primerov okužbe, umrlo je 578 bolnikov. (STA)
Ne spreglejte