SiolNET. Novice Svet
2,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Dunaju se je za las izognila smrti #video

2,50

termometer

Le nekaj trenutkov pred napadom na Dunaju se je Slovakinja, ki živi na Dunaju, odpravila na razgovor v enega od lokalov v središču mesta. Sprejela jo je ena od natakaric, in ko sta se dogovorili o podrobnostih glede dela, se je odpravila na drugi konec mesta, kjer je imela opravke. V vmesnem času je v središču Dunaja zavladal kaos. Ko se je gospa vrnila v lokal, je doživela šok. Prizora, ki jo je pričakal, še dolgo ne bo pozabila.

"Ko sem prišla nazaj, je ženska, s katero sem prej govorila, ležala na tleh. Okoli nje je bila kri. Bila je še živa, še vedno se je odzivala," je dejala.

Natakarico so odpeljali v bolnišnico, a ji življenja niso mogli rešiti. Če bi z bodočo sodelavko kramljala še deset minut, bi bila med žrtvami terorističnega napada morda tudi Slovakinja.

"Klical me je sin in vprašal, kje sem. Rekla sem mu, da v bermudskem trikotniku (v središču mesta), in mu dejala, naj zbeži, saj tu streljajo. Sin je s prijateljem vse to posnel," je dejala.

Dunaj Foto: Planet TV

streljanje napad Dunaj Novice Teroristični napad na Dunaju: več žrtev, zajeti talci

Povsod po Dunaju so še vidne posledice streljanja

Življenje na Dunaju se vrača v ustaljene tirnice, a spomini na napad so še zelo živi. Po mestu so še vidne posledice streljanja, razbito steklo, prestreljeno pročelje sinagoge, na tleh so še vidni sledovi krvi. Po mestu patruljira policija, na ulicah so tudi danes vojaki.

"Pretresen sem, da so morali zaradi te norije umreti nedolžni ljudje. Grozljivo se mi zdi, da se lahko kaj takega zgodi v Avstriji," je dejal Dunajčan Mike Foerstleitner.

Dunaj Foto: Planet TV

Številni domačini na prizorišče tragedije nosijo cvetje in prižigajo sveče v poklon žrtvam terorističnega dejanja. Ubiti natakarici v spomin je svečo prižgala tudi Slovakinja.

"Psihično nisem dobro. Žal mi je, dekle sem poznala le bežno. Bili bi dobri sodelavki. Prosim, da ne delate verske vojne," je še dejala Slovakinja.

Dunaj Foto: Planet TV

Terorist Novice Kako je Albanec, ki je pobijal pri sosedih, prisegel zvestobo Islamski državi #video Islamska država IS zastava Novice Napad na Dunaju delo Islamske države #video Nejc Kuhar Novice Slovenca na Dunaju: Ta trenutek je tukaj mesto duhov, v nas vlada strah #video 00 Novice Na Dunaju je ubijal 20-letnik z Balkana. Pozor, nazorni posnetki. #video Fejzulai Kujtim Novice Albanski islamist preslepil strokovnjake, da ni več radikaliziran Dunaj Novice Marko z Dunaja: "Skrili smo se v klet. Punce pred menoj so jokale in klicale družino."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin