Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 5. 2023,
17.03

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

gospodarska diplomacija gospodarstvo Indonezija Vietnam ministrstvo za zunanje zadeve Tanja Fajon

Petek, 19. 5. 2023, 17.03

11 mesecev, 1 teden

Ministrica Fajonova potuje na obisk v Vietnam in Indonezijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36
Tanja Fajon | Obisk ministrice Tanje Fajon je v prvi vrsti namenjen okrepitvi sorazmerno redkih stikov Republike Slovenije z Vietnamom in Indonezijo ter iskanje novih priložnosti za gospodarsko sodelovanje. | Foto STA

Obisk ministrice Tanje Fajon je v prvi vrsti namenjen okrepitvi sorazmerno redkih stikov Republike Slovenije z Vietnamom in Indonezijo ter iskanje novih priložnosti za gospodarsko sodelovanje.

Foto: STA

Podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon bo prihodnji teden obiskala Vietnam in Indonezijo. Obisk je v prvi vrsti namenjen okrepitvi sorazmerno redkih stikov Republike Slovenije z navedenima državama, saj bo šlo za prvi tovrstni obisk po skoraj dvajsetih letih.

Obiska v Indoneziji in Vietnamu sta tudi izraz želje slovenskega gospodarstva po iskanju novih priložnosti in sodelovanju z regijo Indo-Pacifika, še posebej z Jugovzhodno Azijo. To je tudi v skladu z EU-strategijo za sodelovanje z Indo-Pacifikom.

V nedeljo in ponedeljek se bo ministrica v spremstvu gospodarske delegacije mudila v poslovnem središču Vietnama, Hošiminhu, kjer bo odprla slovensko-vietnamski poslovni forum in se srečala z županom mesta. Ministrica bo tudi gostja na srečanju mladih podjetnic. Pot bo Fajonova nadaljevala v Hanoj, kjer bo imela v torek pogovore z gostiteljem, zunanjim ministrom Bui Thanh Sonom, z ministrom za industrijo in trgovino Nguyen Hong Dienom, sprejel pa jo bo tudi predsednik vlade Pham Minh Chinh. Tudi v Hanoju je načrtovan poslovni dogodek.

Indonezijsko prestolnico Džakarto bo ministrica obiskala v sredo. Srečala se bo z gostiteljico, indonezijsko zunanjo ministrico Retno Marsudi, z generalnim sekretarjem Zveze držav Jugovzhodne Azije (ASEAN) Kao Kim Hournom ter s predsednikom indonezijske gospodarske zbornice Rasjidom. Ogledala pa si bo tudi tamkajšnji šolski in zdravstveni zavod.

 

Tanja Fajon, Mario Adolfo Bucaro Flores
Novice Ministrica Fajonova podpisala memorandum o sodelovanju z Gvatemalo
Tanja Fajon
Novice Fajonova na Brdu pri Kranju opravila bilateralna srečanja z afriškimi kolegi
Novice Fajonova: V svetu globalizacije meja, razen na zemljevidu, praktično ni več
Zunanja ministrica Tanja Fajon
Novice Fajonova v Indiji tudi o podpori kandidaturi za članico VS ZN
Ne spreglejte