Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
13.40

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

14

Natisni članek

tetovaža Avstrija tetoviranje

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 13.40

1 leto

Katoličani v Avstriji v vrstah za tetovaže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

14

tetoviranje, tatu | Verniki so lahko izbirali med vrsto krščanskih motivov, med katerimi so različne podobe križa in ribe. (Fotografija je simbolična.) | Foto Guliverimage

Verniki so lahko izbirali med vrsto krščanskih motivov, med katerimi so različne podobe križa in ribe. (Fotografija je simbolična.)

Foto: Guliverimage

Skupina Quo Vadis, ki predstavlja avstrijske katoliške redovnike in redovnice, je pretekli konec tedna na Dunaju priredila brezplačno tetoviranje, s katerim se je želela približati vernikom. Zanimanje katoličanov za tetovažo katerega od krščanskih simbolov je bilo veliko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah organizatorjev je zanimanje za prvo tetoviranje blizu znamenite dunajske katedrale svetega Štefana izrazilo več sto ljudi, med katerimi so izbrali več deset srečnežev, ki so dobili brezplačno versko tetovažo.

Na predvečer tetoviranja so pri maši blagoslovili nemškega mojstra tetovaž, igle za tetoviranje in vse, ki so se želeli tetovirati. Verniki so lahko izbirali med vrsto krščanskih motivov, med katerimi so različne podobe križa in ribe.

Sarah Michelle Gellar
Trendi Otrokoma ne dovoli na družbena omrežja: "To je kot tetoviranje obraza"

Organizacija poskušala tako privabiti vernike

Avstrijka Ursula Noe-Nordberg si je na zapestje dala vtetovirati majhen križ. "To bo presenečenje za mojo družino," je za AFP dejala mati petih otrok, ob tem pa dodala, da jo bo tetovaža spominjala na njene vnuke, ki so prav tako tetovirani.

"Za Cerkev je pomembno, da preuči, kako ljudje izražajo svojo pobožnost, tudi na svojem telesu," je dejal direktor organizacije Quo Vadis Christopher Paul Campbell.

Organizacija je tako poskušala privabiti vernike, katerih število v Avstriji upada. V državi je med okoli devetimi milijoni prebivalcev približno polovica katoličanov, lani pa jih je iz Cerkve izstopilo skoraj 91 tisoč, kar je rekord.

Novice Potniki na letalu šokirani, ko so videli, kaj sta počela #video

Pobudniki deležni tudi kritik

Pobuda je sprožila tudi kritike. Nekateri verjamejo, da gre pri tetoviranju za satanizem, čeprav je praksa tetoviranja stigem ali znamenj romarjem stara že več stoletij. Tetovirane so bile celo slavne Avstrijke, med njimi avstrijska cesarica Sisi v 19. stoletju. "Deležen sem bil kritike, da smo Cerkev spremenili v diskoteko. Rekel sem: v redu, potem sem jaz didžej," je dejal pater Sandesh Manuel.

Planet TV
Planet TV Tako je videti brutalno tetoviranje #video
Trendi 25-letnica si je dala tetovirati oči, nato pa oslepela #video
Trendi Zaradi nove pridobitve še bolj razgaljena kot prej #video
Trendi Pevka na ogled postavila še eno novo pridobitev
Ne spreglejte