SiolNET. Novice Svet
1,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odobrili cepivo za otroke, starejše od pet let

1,38

termometer

Pfizer cepivo
V Izraelu z 8,84 milijona prebivalcev največji delež novih okužb že več mesecev opažajo v starostni skupini devetletnikov, sledijo otroci, stari od deset do 19 let. Foto: Reuters

Izraelsko ministrstvo za zdravje je v nedeljo odobrilo cepivo proti covid-19 ameriškega in nemškega proizvajalca Pfizer/BioNTech za otroke, stare od pet do 11 let. Pred tem je cepljenje z omenjenim cepivom skoraj soglasno odobril ustrezen posvetovalni organ. 

Dodatni odmerki cepiva proti covid-19 naj bi v Izrael prispeli v prihodnjih dneh, ko se bo tudi začela kampanja cepljenja za otroke, starejše od pet let. Po poročanju izraelskih medijev naj bi v državi cepili dober milijon otrok, starih od pet do 11 let. V to starostno skupino spada skoraj vsak osmi prebivalec Izraela, zaradi česar številni strokovnjaki menijo, da je v državi nemogoče doseči čredno imunost brez cepljenja otrok.

V Izraelu so sicer že konec julija dovolili cepljenje proti covid-19 za otroke, stare od pet do 11 let, ki spadajo v posebej ranljive skupine. Pri tem je izraelsko ministrstvo za zdravje med drugim navedlo ekstremno debelost, hude oblike kroničnih obolenj pljuč in težave s srcem.

cepivo Novice To cepivo proti koronavirusu ščiti tudi nosečnice

Največ okužb v starostni skupini devetletnikov

V skladu z javnomnenjsko raziskavo, ki so jo objavili konec oktobra, je 48 odstotkov vprašanih izraelskih staršev dejalo, da bodo cepili svoje otroke proti covid-19. Izraelski premier Naftali Benet je v nedeljo v parlamentu pozval starše, naj cepijo svoje otroke. Dodal je, da bo cepljen tudi njegov najmlajši sin.

Izraelski premier je tudi posvaril pred brezskrbnostjo in kot primer navedel več evropskih držav, kjer ponovno uvajajo stroge ukrepe za zajezitev novih okužb z novim koronavirusom, vključno z zapiranjem družbe. "Nemogoče je vedeti, kaj nas čaka za naslednjim vogalom," je po poročanju izraelskega dnevnika Harec posvaril Benet.

V Izraelu z 8,84 milijona prebivalcev največji delež novih okužb že več mesecev opažajo v starostni skupini devetletnikov, sledijo otroci, stari od deset do 19 let. Obe skupini skupaj predstavljata 30 odstotkov okužb. V državi sicer zadnja dva meseca zaznavajo upad novih okužb. Na dan jih potrdijo približno 500. Septembra so na dan občasno potrdili tudi več kot 11 tisoč novih okužb.

Avstrija zaprtjre Novice Avstrija za necepljene zaprla javno življenje, v Berlinu le še pogoj PC Španija koronavirus Novice Evropski prvaki v cepljenju: ponosni smo, a pred vrati je zima ... Mainz Novice Mesto, ki je zaradi pandemije covid-19 čez noč obogatelo Izrael covid Novice V Izraelu rekordno število novih okužb s koronavirusom

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin