SiolNET. Novice Svet
4,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hrvaška Nova TV v najbolj gledanem terminu z nacističnim pozdravom

4,24

termometer

Srečko Vučić
Foto: Posnetek zaslona Youtube

Hrvaška komercialna televizija Nova TV v svojem resničnostnem šovu Kmetija gosti tekmovalca Srečka Vučića, ki ima na prsih velikansko tetovažo nacističnega pozdrava "Sieg Heil". Na Novi TV v tetovaži ne vidijo nič spornega za oddajo, ki jo predvajajo v najbolj gledanem večernem terminu.

Vučićevo sodelovanje v eni od najbolj gledanih oddaj na Hrvaškem je v državi sprožilo burno razpravo. Na širjenje sovraštva na Novi TV, ki je v lasti družbe Slovenia Broadband, je opozicijska SDP konec prejšnjega tedna opozorila v hrvaškem parlamentu.

Jan Oblak Sportal Afera Jan Oblak: sporočilo NZS, ob katerem se poraja kopica vprašanj

Nova TV poudarja, da je Vučić prestal vsa ustrezna testiranja

Na Novi TV ne vidijo nič spornega, da je v osrednjem večernem terminu mogoče spremljati moškega, za katerega so hrvaški mediji poročali, da ima več nacističnih tetovaž. Časniki so objavili tudi fotografije, na kateri je videti eno sporno tetovažo.

V sporočilu za javnost je Nova TV poudarila, da je Vučić prestal vsa ustrezna testiranja ter da ni bilo nobene ovire za njegovo udeležbo. Zapisali so, da stališča in izjave kandidatov v oddaji niso stališča Nove TV.

Napovedali so, da bodo iz oddaje izločili vsakega kandidata, ki se bo "neprimerno vedel". Sporne Vučićeve tetovaže niso označili za neprimerno vedenje. Vučić se je v šovu med drugim predstavil kot "komunikativna oseba, ki ima rada šalo na svoj račun".

Splav Novice Najstnika po 49 dneh rešili iz oceana

Profesorica novinarske etike je zgrožena

Profesorica novinarske etike na zagrebški fakulteti za politične vede Gordana Vilović je ocenila, da imajo vsi resničnostni šovi "časovne bombe", s katerimi naj bi dosegli, da se o njih več poroča, s čimer se povečuje njihova gledanost. Obenem je za hrvaški novičarski portal net.hr dejala, da je zaradi takšnega trenda zgrožena.

zastoj, avtocesta Avtomoto Vsak tretji dan nekdo na avtocesti vozi v nasprotno smer

"Z brzostrelko bi pobil pol vasi, zadnji strel pa bi prihranil zase"

Vučić je na Hrvaškem znan iz dokumentarnega filma "Srećko - nori veteran", v katerem je govoril o svojih duševnih težavah, ko je zaradi sodelovanja v vojni na Hrvaškem zbolel za posttravmatskim stresom (PTSP). Med drugim je v filmu izjavil, da si včasih zaželi, da bi "z brzostrelko pobil pol vasi, zadnji strel pa bi prihranil zase".

Na Novi TV trdijo, da imajo poleg varnostnikov v bližini kmetije, na kateri snemajo šov, tudi dežurne zdravniške ekipe, ki nadzirajo stanje in so zmožne posredovati v različnih položajih, v katerih se bodo znašli kandidati.

seja RTV šeruga Novice Šerugova ni dobila podpore za položaj direktorice nacionalne televizije

Prve oddaje si je ogledalo več kot 36 odstotkov hrvaških gledalcev

Nova sezona Kmetije se je začela sredi septembra. Prve oddaje so imele več kot pol milijona gledalcev ali več kot 36-odstotni delež vseh hrvaških gledalcev.

Levica na Hrvaškem že dlje časa opozarja na trend rehabilitacije ustaštva, ki je sodelovalo z nacističnim režimom, in relativizacije antifašističnega boja in antifašizma tudi na institucionalni ravni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin