Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2024,
13.58

Osveženo pred

33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
nadomestni avtobusni prevoz vzdrževanje Slovenske železnice

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2024, 13.58

33 minut

Zaradi vzdrževalnih del tudi v naslednjih dneh nadomestni prevozi na železniškem omrežju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Železniška postaja Ljubljana | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Zaradi nadaljevanja vzdrževalnih del, ki potekajo od sredine avgusta, naslednje tri konce tedna načrtujejo nadomestne prevoze na gorenjski progi. Ob tem bo 6., 9. in 19. septembra nadomestni prevoz organiziran tudi na kamniški progi med postajama Šiška in Črnuče. Ves zadnji teden v septembru bodo nadomestni prevozi še na zasavski progi.

Ker tudi v septembru nadaljujejo nujno potrebna vzdrževalna dela, ki bodo gorenjsko progo usposobila za varno vožnjo do načrtovane celovite nadgradnje, bodo od 6. do 9. septembra ter za konce tedna 14. in 15. ter 21. in 22. septembra za nekatere vlake organizirali nadomestni prevoz z avtobusi po prilagojenem voznem redu. Nadomestne prevoze načrtujejo večinoma zunaj konic ter ob sobotah in nedeljah, so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ).

Kdaj in kje z avtobusom?

GORENJSKA PROGA

  • V petek, 6. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran namesto dveh večernih vlakov na delu proge med postajama Ljubljana in Ljubljana Vižmarje.
  • V soboto in nedeljo, 7. in 8. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran na odseku Ljubljana–Kranj za 13 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Drugih 16 vlakov v soboto oziroma 17 vlakov v nedeljo bo vozilo.
  • V ponedeljek, 9. septembra, je načrtovan nadomestni prevoz med Ljubljano in Kranjem za vse jutranje in dopoldanske vlake ter za večerna vlaka na odseku Ljubljana–Ljubljana Vižmarje.
  • V soboto, 14. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran za mednarodne vlake na odseku Ljubljana–Kranj ter za lokalne in regionalne potniške vlake na odseku Ljubljana–Ljubljana Vižmarje. Skupno bo tako veljal za 13 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Drugih 16 vlakov bo vozilo.
  • V nedeljo, 15. septembra, bo nadomestni prevoz med Ljubljano in Kranjem organiziran za 12 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 18 vlakov bo vozilo.
  • V soboto, 21. septembra, je nadomestni prevoz načrtovan na progi Ljubljana–Škofja Loka za šest vlakov. Drugih 23 vlakov bo vozilo. V nedeljo, 22. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran na odseku Ljubljana–Kranj za 12 vlakov, ki vozijo zjutraj, dopoldne in popoldne. Ostalih 18 vlakov bo vozilo. 

KAMNIŠKA PROGA

Vzdrževalna dela so potrebna tudi na kamniški progi na območju Ljubljane. Tako bo 6., 9. in 19. septembra med postajama Ljubljana Šiška in Ljubljana Črnuče za nekatere vlake zunaj prometnih konic organiziran nadomestni avtobusni prevoz po prilagojenem voznem redu.

Nadomestne prevoze bodo izvajali na Ljubljanskem potniškem prometu (LPP), in sicer bo avtobus, ki zdaj začasno povezuje osrednjo ljubljansko železniško postajo in postajo Ljubljana Šiška podaljšal pot do Črnuč, so pojasnili na SŽ.

  • V petek, 6. septembra, bo nadomestni prevoz organiziran namesto dveh večernih vlakov, v ponedeljek, 9. septembra, za 17 vlakov, ki imajo začetno ali končno postajo Ljubljana Šiška, medtem ko bo drugih 30 vlakov vozilo.
  • V četrtek, 19. septembra, nadomestni prevoz načrtujejo namesto osmih jutranjih in dopoldanskih vlakov.

ZASAVSKA PROGA

Proti koncu meseca, natančneje od 23. do 27. septembra, bo zaradi vzdrževalnih del na zasavski progi med Ljubljano in Litijo organiziran nadomestni prevoz namesto 20 vlakov. Ostalih 46 vlakov bo vozilo.

Za potovanja iz Ljubljane proti Litiji in dalje sicer po opozorilih SŽ velja pozornost pri izbiri ustreznega nadomestnega prevoza, saj več avtobusov na isti relaciji nadomešča posamezni vlak. Nadomestni avtobusi z zagotovljeno zvezo za nadaljnjo potovanje z vlakom iz Litije v smeri Zidanega Mosta ter naprej proti Štajerski in Posavju so dodatno označeni v voznem redu nadomestnega prevoza. Potniki naj po priporočilu SŽ obvezno preverijo tudi začasne postanke nadomestnih avtobusnih prevozov na levem bregu Save v okviru postajališča Laze.

gradbišče na železniški progi | Foto: STA Foto: STA

Slovenske železnice
Novice Zaradi vzdrževalnih del na železniškem omrežju predvsem do konca avgusta več zapor in nadomestnih prevozov
železniška proga tiri
Novice Preventivni nadzor Slovenskih železnic nad nepravilnim prečkanjem proge
Glavna avtobusna postaja in glavn železniška postaja Ljubljana
Novice Javni potniški promet: kako pogosto ga uporabljamo in kako zadovoljni smo #video
vlak, Slovenske železnice
Novice Zaradi investicijskih in vzdrževalnih del zamude in nadomestni prevozi na SŽ #video
Avtorji publikacije Slovenija v taktu
Novice Taktni vozni red – za bolj polne vlake in manj natrpane ceste
Ne spreglejte