Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2022,
9.19

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

rezultati angleščina slovenščina dijaki srednja šola matura

Sobota, 28. 5. 2022, 9.19

1 leto, 11 mesecev

Začenja se spomladanski rok splošne in poklicne mature

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Maturantska parada 2022 | Ustni izpiti bodo na vseh šolah v skladu z maturitetnim koledarjem od 13. do 22. junija. V tem roku bodo potekali tudi izpiti iz četrtega predmeta poklicne mature. | Foto Bojan Puhek

Ustni izpiti bodo na vseh šolah v skladu z maturitetnim koledarjem od 13. do 22. junija. V tem roku bodo potekali tudi izpiti iz četrtega predmeta poklicne mature.

Foto: Bojan Puhek

Na srednjih šolah in drugih izobraževalnih organizacijah se danes s pisnim izpitom iz angleščine začenja osrednji del spomladanskega roka splošne in poklicne mature. Na splošno maturo se je prvič prijavilo 6.114 kandidatov, na poklicno pa 9.497. Rezultati splošne mature bodo znani 11. julija, poklicne pa 6. julija.

Splošna matura se bo v ponedeljek nadaljevala s pisnim izpitom iz slovenščine ali italijanščine oz. madžarščine. Pisni izpit iz matematike bo 4. junija, iz drugih predmetov izbirnega dela splošne mature pa bodo potekali od 31. maja do 15. junija. Prva maturitetna preizkušnja splošne mature je bil sicer esej, ki so ga maturanti pisali že 4. maja.

Maturantska parada 2022
Novice Maturanti opoldne odplesali tradicionalno četvorko

V ponedeljek bo potekal tudi pisni izpit iz prvega predmeta poklicne mature, torej iz slovenščine, italijanščine ali madžarščine. Drugi predmet poklicne mature oz. pisni izpit iz temeljnih strokovno-teoretičnih predmetov bodo kandidati opravljali 9. junija.

Kandidati, ki bodo opravljali splošno maturo iz 33 različnih predmetov, prihajajo z 80 šol. Poklicno maturo pa bodo opravljali kandidati s 138 srednjih šol in drugih izobraževalnih organizacij.

Pisni izpit iz tretjega predmeta poklicne mature bodo kandidati opravljali: iz angleščine 28. maja, iz matematike 4. junija, iz nemščine 7. junija, iz slovenščine kot drugega jezika oz. italijanščine kot tujega in drugega jezika pa 13. junija.

Saša Severina
Trendi Severina in Saša Einsiedler sta nekoč peli na maturantskih plesih #video

Dijaki, ki želijo z opravljeno poklicno maturo nadaljevati študij na univerzi, torej na fakulteti, ki je to možnost omogočila v razpisnih pogojih, morajo opraviti še izpit iz posameznega predmeta splošne mature. Na dodatni maturitetni izpit je prijavljenih 1.840 kandidatov, največ jih bo maturitetni izpit opravljalo iz angleščine in matematike na osnovni ravni, biologije ter kemije.

Novice Maturanti z nacističnim pozdravom. Učiteljica: Ne vidim ničesar spornega.
Benjamin Savšek
Sportal Ni pozabil dogodka po svojem maturantskem plesu #video
matura
Novice Znani bodo rezultati jesenske splošne mature

 

Ne spreglejte