SiolNET. Novice Svet
2,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Maturanti z nacističnim pozdravom. Učiteljica: Ne vidim ničesar spornega.

2,90

termometer

Učiteljica z industrijsko-obrtniške šole v Slavonskem Brodu je na svoji strani na Facebooku v četrtek zvečer objavila fotografijo maturantov z rokami, dvignjenimi v nacistični pozdrav, danes poročajo hrvaški mediji. Sporno fotografijo in komentarje učiteljice, ki v tem "ne vidi ničesar spornega", je obsodilo hrvaško ministrstvo za znanost in izobraževanje.

Na fotografiji je ob maturantih, ki imajo na sebi baretke, maskirne hlače in črne majice z napisom "Za norijadu spremni", tudi učiteljica, ki na šoli poučuje hrvaški jezik.

Pozdrav "Za norijadu spremni" namiguje na pozdrav "Za dom spremni", ki so ga med drugo svetovno vojno uporabljali ustaši.

"V tem ne vidim ničesar spornega. Otrok k temu nisem spodbujala, otroci pa teh pozdravov ne poznajo," je za hrvaški časnik 24sata dejala učiteljica.

Zahtevajo poročilo o incidentu

Ministrstvo za znanost in izobraževanje je od šole že zahtevalo poročilo o omenjenem incidentu. "V vsakem primeru najostreje obsojamo navedeni primer, ministrstvo pa bo ukrepalo v okviru svojih pristojnosti. Prav tako smo prepričani, da bodo enako storile druge pristojne službe in institucije, na primer šola, državno tožilstvo in policija," so sporočili z ministrstva. Dodali so, da se spodbujanje k nasilju in sovraštvu kaznuje v skladu z več hrvaškimi zakoni. 

Učiteljica je po poročanju hrvaških medijev zelo dejavna na Facebooku. Leta 2015 je med drugim napisala tudi: "Za dom spremna! Če komu ni všeč moj pozdrav, mu ni treba biti med mojimi prijatelji."

Maturantska parada 2022 Novice Maturanti opoldne odplesali tradicionalno četvorko Zabava Novice Med maturanti iz Grčije potrdili že več kot 200 okužb Zabava Novice Maturanti iz Španije v Slovenijo kar brez testa in karantene. Kako je bilo to mogoče? maja makovec brenčič Novice Maturanti dosegli drugi najboljši rezultat v zgodovini

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin