SiolNET. Novice Slovenija
1,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med maturanti iz Grčije potrdili že več kot 200 okužb

1,36

termometer

Zabava
Za udeležence in spremljevalce maturantskega izleta na Krfu je epidemiološka služba NIJZ predlagala karanteno na domu. Foto: Guliverimage

Število potrjenih okužb med dijaki, ki so se v več skupinah v drugi polovici avgusta udeležili maturantskega izleta v Grčiji, narašča. Epidemiologi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) nadaljujejo s sledenjem okužbam. Po zadnjih podatkih so skupaj potrdili že 235 okužb med maturanti in 26 med njihovimi stiki.

Epidemiologi NIJZ so med maturanti, ki so se 17. in 18. avgusta vrnili z grškega otoka Krf, potrdili 128 primerov okužbe z novim koronavirusom. Prepoznanih je bilo 21 sekundarnih okužb, ki so povezane z okuženimi udeleženci tega izleta. 

Med skupino maturantov, ki se je z izleta vrnila 22. avgusta, pa so epidemiologi doslej potrdili že 107 primerov okužb, poleg tega pa tudi pet sekundarnih okužb oseb v Sloveniji. 

V obeh skupinah je bilo 16 oseb, ki so bolezen covid-19 preboleli na maturantskem izletu, kjer so prestajali karanteno. 

NIJZ predlagal karanteno na domu

Na straneh NIJZ je zapisano, da obravnava primerov iz tega izbruha in njihovih stikov poteka v najkrajšem možnem času po potrjeni okužbi in glede na zmožnost kapacitet epidemiološke službe NIJZ. "Za udeležence in spremljevalce maturantskega izleta na Krfu je epidemiološka služba NIJZ predlagala karanteno na domu in jim posredovala vsa ustrezna navodila," sporočajo z NIJZ.

s Novice Predsednik Slovenske medicinske akademije: Tega ne morem razumeti #video Novi koronavirus v Avstraliji Novice Številke so skrb vzbujajoče: 764 okužb. Infektolog: Vsi na kisiku so necepljeni. razred, šola, šolska tabla, učilnica, učitelj, učenci, pouk Novice V osnovni šoli pri Kamniku en razred že prvi dan poslali v karanteno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin