SiolNET. Novice Slovenija
1,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V osnovni šoli pri Kamniku en razred že prvi dan poslali v karanteno

1,79

termometer

razred, šola, šolska tabla, učilnica, učitelj, učenci, pouk | Že prvi šolski dan je na OŠ Stranje pri Kamniku prišlo do odredbe karantene za celoten razred (slika je simbolična). | Foto: Getty Images
Že prvi šolski dan je na OŠ Stranje pri Kamniku prišlo do odredbe karantene za celoten razred (slika je simbolična). Foto: Getty Images

Na osnovni šoli Stranje so en razred že prvi dan poslali v karanteno. Okužba je bila odkrita pri eni od učenk. Ravnatelj Boris Jemec ob tem poziva starše, naj k pouku pošljejo samo zdrave otroke. Ti naj ob najmanjšem sumu bolezni ostanejo doma. "Enako velja tudi za zaposlene," pravi Jemec.

Že prvi šolski dan je na OŠ Stranje pri Kamniku prišlo do odredbe karantene za celoten razred. Test učenke, ki je zjutraj prišla k pouku, je bil namreč pozitiven, poroča 24ur.com.

Informacijo je potrdil tudi ravnatelj Boris Jemec. Kot je še pojasnil, so to storili takoj po tem, ko so starši vodstvo šole obvestili, da je njihov otrok pozitiven.

"Želimo sporočiti staršem, da naj v šolo pošiljajo res samo zdrave otroke, ob najmanjšem sumu bolezni pa naj otroka obdržijo doma v izolaciji. Enako pa to velja tudi za vse zaposlene v izobraževalnem sistemu," je ob tem še dejal Jemec.

Simona Kustec Novice Kustečeva: Za odprte šole moramo narediti to otroci sodelovanje učilnica učenci Novice Šole bodo odprte, a je vse odvisno od zasedenosti bolnišnic

Septembra v klopi 193.116 učencev in 76 tisoč dijakov

V šolske klopi je danes sicer sedlo 193.116 učencev in 76 tisoč dijakov. Že tretje šolsko leto bo tako v znamenju epidemije covid-19. Tako šolarji kot zaposleni v šolah so večinoma veseli, da se je pouk danes začel v šolskih klopeh in ne na daljavo. Po mnenju ravnateljice OŠ Lava v Celju Marijane Kolenko je to "najpomembnejši znak, da bomo – upamo – več šolskega leta preživeli v šoli kot pa v drugačnih prilagojenih oblikah".

Adrijana Leskovšek Novice Začetek šole: pustite jim svobodo, otroci imajo dovolj svojih skrbi

Epidemiologi si prizadevajo, da bi ohranili pouk v vzgojno-izobraževalnih zavodih

NIJZ ob začetku šolskega leta poziva k spoštovanju zaščitnih ukrepov in cepljenju proti covidu-19. Kot so sporočili, si tudi epidemiologi prizadevajo, da bi ohranili pouk v vzgojno-izobraževalnih zavodih.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) so ob začetku novega šolskega leta prepričani, da bodo ob upoštevanju strokovnih priporočil in samozaščitnih ukrepov z ustvarjanjem varnega okolja v vzgojno-izobraževalnih zavodih omogočili odprto družbo. Zato je po njihovih navedbah v vzgojno-izobraževalnih zavodih nujno zagotavljati varno okolje z vzpostavljanjem in ohranjanjem mehurčkov ter samotestiranjem.

"To je pomemben način za preprečevanje širjenja okužb pri osebah, ki ne kažejo znakov okužbe z novim koronavirusom ali obolelosti s covidom-19," so pojasnili na NIJZ. Kot so spomnili, bomo k delujočemu vzgojno-izobraževalnemu procesu pomembno prispevali tudi z dvigom precepljenosti v celotni družbi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin