SiolNET. Novice Slovenija
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani bodo rezultati jesenske splošne mature

0,02

termometer

matura
Skupaj s splošno maturo je potekal tudi jesenski rok poklicne mature. Foto: STA

Dijaki in preostali, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem roku, bodo danes seznanjeni z doseženim uspehom. Rezultate bo objavil Državni izpitni center, dijaki pa si jih bodo lahko že zgodaj zjutraj ogledali s pomočjo šifre na spletu. K splošni maturi se je v jesenskem roku prijavilo 1199 dijakov, ki so opravljali izpite iz 32 predmetov.

Od letos prijavljenih 1199 dijakov (lani 1399) jih je splošno maturo prvič opravljalo 254 (lani 243), 113 jo je ponavljalo v celoti, 382 kandidatov pa je opravljalo enega ali dva popravna izpita (lani 521).

Drugi del izpitov sta po podatkih Državnega izpitnega centra opravljala 102 kandidata, ki sta splošno maturo pisala v dveh delih, 131 kandidatov pa je skušalo izboljševati oceno pri maturitetnem predmetu.

matura Novice Pomemben dan za dijake: s pisanjem eseja se začenja letošnja matura

Skupaj s splošno maturo je potekal tudi jesenski rok poklicne mature, še piše STA. O rezultatih zadnje so bili kandidati seznanjeni 9. septembra.

K poklicni maturi se je sicer prijavilo 1990 kandidatov (lani 2322) s 37 srednjih šol in organizacij za izobraževanje odraslih.

Za opravljanje izpitov v spomladanskem roku je bilo letos na splošno maturo prijavljenih 6249 kandidatov, na poklicno pa 9951. Splošno maturo je v tem roku v prvem poskusu uspešno opravilo 5562 kandidatov oz. 96 odstotkov vseh, poklicno maturo pa je prvič v celoti uspešno opravilo 8058 oz. 93,58 odstotka kandidatov.

Simona Kustec Novice Šolska ministrica zagotavlja, da matura bo. V petek cepljenje maturantov. #video maturanti Novice Cepila bi se le vsak sedmi maturant oziroma maturantka #video matura Novice Na maturantskem govoru kritizirala zakon proti splavu: "To je vojna proti mojemu telesu"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin