SiolNET. Novice Slovenija
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada bi za sanacijo jeseniške bolnišnice namenila 2,6 milijona evrov

0,03

termometer

Splošna bolnišnica Jesenice
Za požarno sanacijo Splošne bolnišnice Jesenice bo ministrstvo namenilo 2,59 milijona evrov od 2,66 milijona, kot znaša ocenjena vrednost naložbe. Foto: STA

Vlada predlaga, da se v načrt razvojnih programov za obdobje 2019-2022 vključi še projekt požarne sanacije jeseniške bolnišnice. Kot je razvidno iz vladnih gradiv za obravnavno, bo ministrstvo za to zagotovilo 2,6 milijona evrov sredstev. Prav tako bo zagotovilo sredstva za prenovo lekarn v bolnišnicah Valdoltra, Brežice, Celje in Trbovlje.

Za požarno sanacijo Splošne bolnišnice Jesenice bo ministrstvo namenilo 2,59 milijona evrov od 2,66 milijona, kot znaša ocenjena vrednost naložbe. V požarni sanaciji bodo izvedli gradbena, obrtniška in inštalacijska dela na stavbi A in stavbi B bolnišnice Projekt naj bi se po planu zaključil septembra prihodnje leto.

Porodnišnica Jesenice Novice V jeseniški bolnišnici zaradi pomanjkanja sester zaprt del internega oddelka

Ministrstvo bo za projekt, zaključek katerega načrtujejo marca prihodnje leto, zagotovilo sredstva v višini 874.476 evra. Ministrstvo bo za projekt, zaključek katerega načrtujejo marca prihodnje leto, zagotovilo sredstva v višini 874.476 evra. Foto: STA Predvidena tudi rekonstrukcija Valdoltre

Prenova bolnišnične lekarne v Ortopedski bolnišnici Valdoltra predvideva rekonstrukcijo obstoječega objekta, s katero se bo povečala površina objekta, in nabavo opreme za ureditev lekarne.

Nova ocenjena vrednost naložbe v tekočih cenah znaša okoli 922.000 evra in je za dobrih 287.656 evrov višja od ocenjene vrednosti iz investicijskega programa.

Ministrstvo bo za projekt, zaključek katerega načrtujejo marca prihodnje leto, zagotovilo sredstva v višini 874.476 evra.

Višji ocenjeni vrednosti naložbe prenove lekarn v Brežicah in Celju

Tudi vrednost naložbe prenove lekarne v brežiški bolnišnici je višja od prvotno ocenjene, in sicer za 211.670 evra ter znaša 799.710 evra. Ministrstvo bo zagotovilo sredstva v višini 768.600 evra, projekt pa naj bil bil zaključen decembra, z zadnjimi plačili v januarju 2020.

Eva Doljak projekt - NE OBJAVLJAJ! Trendi Porodnišnica Jesenice: v ospredju porodna praksa naravnega rojevanja #video

Prenova lekarne v celjski bolnišnici predvideva adaptacijo obstoječih prostorov in nabavo nove tehnološke opreme. Nova ocenjena vrednost investicije v tekočih cenah je 859.978 evra in je za 258.518 evra višja od ocenjene vrednosti iz investicijskega programa. Vire financiranja naložbe bo po vladnem predlogu v celoti zagotovilo ministrstvo. Projekt naj bi zaključili prihodnjega novembra.

Ministrstvo za zdravje bo glede na predlog zagotovilo tudi 715.864 evrov za prenovo lekarne v trboveljski bolnišnici. Projekt bo predvidoma zaključen decembra, z zadnjimi plačili v januarju 2020. Naložba predvideva preureditev obstoječih lekarniških prostorov v levem prizidku bolnišnice in ureditev novih dodatni prostorov za potrebe bolnišnične lekarne ter nakup tehnološke in pohištvene opreme.

Splošna bolnišnica Jesenice Novice Po požaru lahko nosečnice znova rodijo na Jesenicah požar Jesenice Novice Požar v jeseniški bolnišnici terjal še tretjo žrtev požar Jesenice, bolnišnica Novice Požar v jeseniški bolnišnici: umrla dva bolnika #video #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin