Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
15.44

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

2

Natisni članek

Splošna bolnišnica Jesenice požar

Torek, 29. 1. 2019, 15.44

5 let, 2 meseca

Požar v jeseniški bolnišnici: umrla dva bolnika #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,48

2

V Splošni bolnišnici Jesenice je izbruhnil požar, ki so ga gasilci že pogasili. V požarju sta umrli dve osebi, ena pa je bila hudo poškodovana. Neuradno naj bi požar zanetil eden od bolnikov, ki naj bi se zažgal. Porodnice pozivajo, naj gredo rodit drugam.

Požar je izbruhnil ob 15. uri. Zagorelo je v eni od sob, dim pa se je razširil po hodniku. Kot je dejal minister za zdravje Samo Fakin, ki je obiskal bolnišnico, sta umrli dve osebi, eno pa so s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana zaradi hudih opeklin.

Še preden so gasilci prišli na kraj dogodka, je bolnišnično osebje že sprožilo evakuacijo tretjega nadstropja, kjer je izbruhnil požar, in še četrtega nadstropja. Fakin je uslužbencem izrekel pohvalo za evakuacijo bolnikov, saj so posredovali "kljub izjemno toksičnemu okolju."

Evakuirali 50 oseb

požar Jesenice, bolnišnica | Foto: STA , Foto: STA , Po besedah vodje intervencije Roberta Kejžarja je zagorela le ena soba, zaradi visokih temperatur pa so se stopile luči, dim pa se je razširil po hodniku.

Gasilci so požar pogasili in prezračili nadstropje. V času požara je bilo v tretjem in četrtem nadstropju 50 bolnikov in obiskovalcev, ki so jih evakuirali. Zaradi posledic požara je bilo zdravniško pregledanih okoli 30 oseb, med njimi poleg nekaterih obiskovalcev tudi zaposleni v bolnišnici in policisti, ki so tudi pomagali pri evakuaciji, vendar pri nobenem ni šlo za renješe zdravstvene težave, prav tako pa nihče pa ni bil poškodovan.

Neuradno naj bi požar zanetil eden od bolnikov

Uradno vzrok požara ni znan, po neuradnih informacijah STA pa naj bi požar zanetil eden od bolnikov.

Bolnik naj bi se zažgal, nato pa se je požar razširil še na njegovega soseda, je poročal v oddaji Danes na Planetu. Fakin in direktor bolnišnice Janez Poklukar o vzrokih za požar nista želela govoriti.

V tretjem nadstropju, kjer je zagorelo, je sicer oddelek za zdravstveno nego, nad njim pa pediatrični in ginekološki oddelek.
Tretje nadstropje ostaja zaprto, saj poteka kriminalistična preiskava, po tem pa bo potreben prenove, je dejal direktor Poklukar.

Po besedah direktorja bolnišnice Poklukarja so bolnike s pediatričnega oddelka že vrnili v stavbo. Po njegovih besedah bodo do jutri poskrbeli, da bo vse teklo normalno.

požar Jesenice | Foto: Siol.net/ A. P. K. Foto: Siol.net/ A. P. K.

Več bolnišnic ponudilo pomoč

Iz bolnišnice so prosili, da naj do preklica porodnice, če je to mogoče, na porod odpravijo v kranjsko porodnišnico.

"Bolnišnica je odprta, za vse bolnike je poskrbljeno. V kolikor bi bilo potrebno premeščati bolnike drugam, so v pripravljenosti tudi drugi zdravstveni zavodi. Zaenkrat to ni bilo potrebno," so sporočili s policije.

Poklukar je še dejal, da so jim po požaru pomoč ponudili Psihiatrična bolnica Begunje, Klinika Golnik ter UKC Ljubljana, pomagali so jim tudi sodelavci iz Osnovnega zdravstva Gorenjske, je poročala STA.

Iz bolnišnice so potrdili, da na urgenci obravnavajo več bolnikov zaradi vdihovanja dima.

požar Jesenice, bolnišnica | Foto: STA , Foto: STA ,

požar Jesenice, bolnišnica | Foto: STA , Foto: STA ,

Ne spreglejte