SiolNET. Novice Slovenija
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po požaru lahko nosečnice znova rodijo na Jesenicah

0,08

termometer

Splošna bolnišnica Jesenice
V ponedeljek naj bi bil v bolnišnici normalen delovni dan, saj naj bi se tudi v operacijskem bloku začele izvajati vse operacije. Foto: STA

V Splošni bolnišnici Jesenice so po torkovem požaru danes končali čiščenje ginekološko-porodniškega oddelka in porodnega bloka, tako da lahko porodnice znova pridejo na porod v jeseniško bolnišnico. Steklo je tudi čiščenje negovalnega oddelka, kriminalisti pa nadaljujejo preiskavo vzroka požara.

Kot so sporočili iz jeseniške bolnišnice, bodo pacientke začeli nameščati nazaj na ginekološko-porodniški oddelek danes po 14. uri. Hkrati obveščajo porodnice, ki so jih v minulih dneh prosili, naj gredo v kranjsko porodnišnico, da lahko na porod zopet pridejo na Jesenice.

Oddelek za zdravstveno nego in oskrbo, na katerem je v torek izbruhnil požar, za zdaj še ostaja zaprt. Direktor Splošne bolnišnice Jesenice Janez Poklukar je pojasnil, da so začeli grobo čiščenje in sanacijo omenjenega oddelka, ki ga želijo ponovno odpreti v naslednjem tednu.

Nenujnih operacij še ne izvajajo

V ponedeljek je v Splošni bolnišnici Jesenice zagorelo v tretjem nadstropju na oddelku za zdravstveno nego. V ponedeljek je v Splošni bolnišnici Jesenice zagorelo v tretjem nadstropju na oddelku za zdravstveno nego. Foto: STA Že v ponedeljek pa naj bi bil v bolnišnici normalen delovni dan, saj naj bi se tudi v operacijskem bloku začele izvajati vse operacije. Danes in praviloma v petek nenujnih operacij namreč še ne bodo izvajali, saj poteka preverjanje prezračevalnega sistema v operacijskih dvoranah. "Čakamo na vse mikrobiološke teste, da bo maksimalno poskrbljeno za varnost bolnikov," je izpostavil Poklukar.

V bolnišnici sicer zaradi pojava gripe in povečanega števila drugih virusnih obolenj še vedno velja prepoved in omejitev obiskov. Na internem in kirurškem oddelku so obiski v celoti prepovedani, na pediatričnem oddelku je dovoljena prisotnost enega zdravega starša ali skrbnika, na ginekološko-porodniškem oddelku pa je dovoljen obisk zdravega partnerja.

požar Jesenice, bolnišnica Novice Požar v jeseniški bolnišnici: umrla dva bolnika #video #foto

Uradno vzrok za požar še ni znan

Kriminalisti, ki so v torek in sredo opravljali ogled kraja požara in izvajali aktivnosti na terenu, so bolnišnico že zapustili. "Tehnični del pregleda je zaključen, preiskava pa se nadaljuje," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj Bojan Kos. Vzrok požara, ki je izbruhnil v torek popoldne v eni izmed sob na negovalnem oddelku in je terjal dve življenji, tako kriminalisti še ugotavljajo.

Neuradno naj bi požar povzročil eden od bolnikov, ki se je zažgal, ob tem pa je umrl še bolnik na sosednji postelji. Tretjega bolnika, ki je bil v isti sobi, so močno opečenega prepeljali v UKC Ljubljana.

požar Jesenice, bolnišnica Foto: STA

požar Jesenice Foto: Siol.net

požar Jesenice Novice Nakupovalni centri imajo požarno zaščito, ki je za naše bolnišnice predraga #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin