SiolNET. Novice Slovenija
1,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nakupovalni centri imajo požarno zaščito, ki je za naše bolnišnice predraga #video

1,57

termometer

"V bolnišnicah mora biti nameščena varnostna razsvetljava, da se lahko ljudi v primeru požara ali potresa evakuira. Na objektu mora biti nameščen tudi sistem javljanja požara, ki dogajanje sporoča avtomatsko, ko je požar še v začetni fazi," pojasnjuje Gorazd Jeromel iz podjetja Požarna varnost, ki izvaja preglede sistemov požarne varnosti.

požar Jesenice, bolnišnica Novice Požar v jeseniški bolnišnici: umrla dva bolnika #video #foto

Po njegovih besedah bolnišnica Jesenice, v kateri sta včeraj v požaru umrla dva pacienta, ta sistem ima, vendar se sprašuje, ali je bil objekt v celoti pokrit s sistemom za javljanje požarov ali so bili senzorji nameščeni le na hodnikih.

Poudarja, da bi morali biti javjalniki po pravilih nameščeni v vseh prostorih, z izjemo tistih, ki niso požarno obremenjeni, na primer sanitarije. 

Požar na hotelu Union. Novice "Samo čakamo lahko, da bo zagorel kakšen upokojenski dom iz leta 1980" #video

Slovenske bolnišnice načeloma požarno varne

"Ko sistem požar zazna, ga sporoči na 24-urno dežurno mesto, ki je ponavadi na recepciji, ta pa se potem odzove," je pojasnil in dodal, da so slovenske bolnišnice načeloma požarno varne. 

Na vprašanje, ali bi morale bolnišnice imeti nameščene tudi škropilnike vode oziroma šprinklerje, je odgovoril, da jih ima redkokatera slovenska bolnišnica, saj so precej dragi.

hotel Union požar Novice "Bolje, da stanovalci ne vedo, da stavba ni varna"

"V primeru požara ampula poči in ga začne takoj gasiti, hkrati pa javi požar na dežurno mesto. V ZDA imajo s šprinklerji pokritih večino objektov, čeprav so precej dragi. Nakupovalna središča v Sloveniji jih imajo, v bolnišnicah pa načeloma ne," je sklenil.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin