Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 3. 2021,
9.01

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

14

Natisni članek

okužba Slovenija Covid-19 Sledilnik COVID-19 corona virus

Četrtek, 25. 3. 2021, 9.01

3 leta

Včeraj spet krepko čez tisoč okuženih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,49

14

V sredo smo v Sloveniji ob opravljenih 6.432 PCR-testih potrdili 1.164 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih tako znaša 18,1 odstotka. Včeraj so zaradi posledic koronavirusa umrle štiri osebe. Opravili so še 27.645 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še z zanesljivejšimi PCR-testi. 

Po podatkih Covid-19 Sledilnika, ki jih ta pridobi od NIJZ, imamo v Sloveniji trenutno aktivnih 11.517 primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje okužb je višje kot dan pred tem in znaša 882. 

Včeraj je bilo hospitaliziranih 60 oseb, šest več kot dan pred tem. V bolnišnicah se zdravi 501 bolnik. Od tega 106 ljudi potrebuje intenzivno nego. V domačo oskrbo pa so odpustili 55 oseb. 

Število smrtnih žrtev bolezni covid-19 se je dvignilo za štiri, vseh umrlih od začetka epidemije je že 3.998.  

Med občinami pa glede na včeraj potrjene okužbe izstopajo naslednje občine: Nova Gorica 61, Ajdovščina 15, Šempeter-Vrtojba 13, Sežana 17, Koper 26, Piran 10, Celje 37, Velenje 17, Žalec 18, Domžale 22. 

Že drugi dan več kot tisoč novih okužb

V torek smo v Sloveniji ob opravljenih 6.979 PCR-testih potrdili 1.288 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih je znašal več kot danes, in sicer 18,5 odstotka. Tako visokega števila okuženih nismo imeli že mesec in pol. Nazadnje smo višje število okuženih potrdili 10. februarja, in sicer 1.336. 

Koronavirus Avstrija
Novice Toliko okuženih nismo imeli že mesec in pol

V bolnišnicah hospitaliziranih več mlajših pacientov

Na današnji novinarski konferenci vlade o aktualnem stanju covid-19, je minister za zdravje Janez Poklukar dejal, da smo v zadnji dneh krepko zakorakali v tretji val. "Tako stroka kot politika poskušamo z roko v roki delati korake za obvladovanje epidemije. Imamo več sprejemov v bolnišnice. Iz terena prejemamo informacije, da je hospitaliziranih več mlajših pacientov, je poudaril minister. Prišlo je do velikega porasta angleške različice virusa v Sloveniji, verjetno je to odločilno za situacijo, v katero gremo," je izpostavil Poklukar.  

Tjaša Žohar Čretnik, direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano je ob tem izpostavila, da se je število novih primerov angleške različice skoraj podvojilo in se širi po vseh regijah.

Na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo ljubljanske medicinske fakultete so prejšnji teden odkrili angleško različico novega koronavirusa v 24 odstotkih od 570 vzorcev, ki so bili odvzeti v drugem tednu marca in so jim potrdili okužbo z novim koronavirusom. Pri štirih osebah pa so potrdili južnoafriško različico, piše STA. 
Novice Poklukar: Smo v tretjem valu, v bolnišnicah vedno več mladih #video

Bomo morali za velikonočne praznike ostati doma?

Strokovna skupina naj bi vladi po neuradnih podatkih predlagala, da bi zaradi naglega širjenja epidemije in vse več bolnih v bolnišnicah od 1. do 12. aprila povsem zaprli državo. Do nedelje bo strokovna skupina po ponovnem preverjanju podatkov o dogajanju pri nas in po Evropi formalno predlagala, kako ravnati v začetku aprila, ko bodo tudi velikonočni prazniki.  

koronavirus, koronavirus splošno
Novice Neuradno: strokovna skupina za popolno zaprtje od 1. do 12. aprila
Ljubljana koronavirus
Novice Nočna omejitev gibanja po novem od 22. do 5. ure
Ne spreglejte