SiolNET. Novice Slovenija
6,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko okuženih nismo imeli že mesec in pol

6,92

termometer

V torek smo v Sloveniji ob opravljenih 6.979 PCR-testih potrdili 1.288 okužb z novim koronavirusom. Delež pozitivnih tako znaša 18,5 odstotka. Nazadnje smo višje število okuženih potrdili 10. februarja, in sicer 1.336. Včeraj je zaradi posledic koronavirusne bolezni umrlo devet ljudi.

Po podatkih Covid-19 Sledilnika, ki jih ta pridobi od NIJZ, imamo v Sloveniji trenutno aktivnih 11.211 primerov okužbe. Sedemdnevno povprečje okužb se je v torek zvišalo in znaša 855. Opravili so tudi 27.720 hitrih antigenskih testov. Vse pozitivne izvide hitrih testov preverjajo še z bolj zanesljivimi PCR-testi. 

"Še vedno se nahajamo v oranžni fazi, saj pogoja za vstop v rumeno fazo nista izpolnjena. Rumeno so sicer obarvane tri regije, posavska, jugovzhodna in primorsko-notranjska," je povedala vladna govorka Maje Bratuša, a dodala, da je posavska regija edina, ki še izpolnjuje pogoje.

Včeraj je bilo hospitaliziranih 54 oseb. V bolnišnicah se skupno zdravi 500 bolnikov, sedem manj kot dan pred tem. Od tega 99 ljudi potrebuje intenzivno nego. V domačo oskrbo so odpustili 52 ljudi. 

Število smrtnih žrtev bolezni covid-19 se je ponovno dvignilo še za devet, vseh umrlih od začetka epidemije je že 3.994. 

Lahko pričakujemo zaostrovanje ukrepov?

Epidemiološke razmere po državi se slabšajo. Zvišuje se povprečje novopotrjenih okužb, prav tako število hospitaliziranih, zaradi česar bodo ponovno vse bolnišnice sprejemale covidne bolnike. Glede na izhodno strategijo so se znova pomaknile iz tretje v drugo fazo. 

Vlada se bo danes seznanila z epidemiološkimi razmerami, prav tako bo pretresala omejitvene protikoronske ukrepe.

Janez Janša Novice Danes bo znano, ali bo vlada znova zaostrila ukrepe Novi koronavirus v Franciji Novice "Razmere v Sloveniji se poslabšujejo, vse bolnišnice so spet covidne" #video
 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin