SiolNET. Novice Slovenija
5,67

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kadrovanje se nadaljuje: zamenjali bodo devet svetov bolnišnic #video

5,67

termometer

"V devetih ustanovah smo se odločili, da gremo v zamenjavo svetov zavodov," je na novinarski konferenci povedal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan.

Minister je poudaril, da gredo v menjave zaradi slabega poslovanja zavodov.

"Ob prihodu na ministrstvo za zdravje smo se soočili z dejstvom, da nismo imeli nobenih podatkov o poslovanju bolnišnic," je povedal minister za zdravje Bešič Loredan.

Bojan Kumer Novice Dizel bomo na avtocestah za enako ceno kot zunaj avtocest točili vsi #video

Te podatke so danes predstavili na vladi, ki pa so slabi, in se na podlagi njih odločili, da gredo v zamenjavo svetov zavodov. Zamenjali bodo devet svetov zavodov v ustanovah, v petih večjih in štirih najbolj kritičnih. Na ta način bodo skušali stanje stabilizirati in kasneje priti do pozitivnega poslovanja bolnišnic do konca leta.

Ustanovili urad za nadzor bolnišnic

Urad bo vodil Aleš Šabeder.

"V letu 2021 je 21 slovenskih bolnišnic skupaj ustvarilo poslovni izid v višini 5,5 milijona presežkov," je povedal Šabeder.

Bolnišnice so lani prejele tudi skoraj 300 milijonov evrov dodatnih sredstev iz proračuna.

"Prva naloga novoimenovanih svetov zavodov bo, da se seznanijo s tekočim poslovanjem, da stabilizirajo to stanje v bolnišnicah in skupaj z vodstvi pripravijo ukrepe za stabilno poslovanje," je dodal svetovalec ministra za zdravje Šabeder.

"Letos je stanje precej alarmantno. Trenutno 15 bolnišnic posluje negativno, skupna izguba pa je skoraj 41 milijonov evrov. Bolnišnice, ki imajo največ izgube, so Celje, Kranj, UKC Ljubljana, UKC Maribor, SB Murska Sobota in Slovenj Gradec," je zaključil Šabeder.

Kaj bo ob ponovnem porastu okužb?

"Vlada teh ukrepov ne bo predstavila, ampak bo to predstavil NIJZ v prihodnjem tednu," je povedal minister za zdravje. Ukrepe za obvladovanje virusa naj bi predstavil epidemiolog Mario Fafangel.

Takrat naj bi bilo znano tudi, kdo so člani strokovne ekipe, ki bo odločala o ukrepih. 

hitri test covid-19 Novice Kaj bo zaradi vse večjega števila okužb storila vlada? #video Robert Golob. Gregor Golobič. Novice Golobič o vladi Goloba: To je vsekakor eno največjih razočaranj #video Nataša Pirc Musar Novice Milan Kučan in Danilo Türk si želita Natašo Pirc Musar za predsednico #video

Komentarji

78

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin