Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2022,
10.17

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

17

Natisni članek

okuženi okužba Covid-19 Sledilnik COVID-19 hitri test

Sreda, 22. 6. 2022, 10.17

1 leto, 10 mesecev

Kaj bo zaradi vse večjega števila okužb storila vlada? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

17

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so v torek v Sloveniji ob 618 PCR-testih in 3.138 hitrih antigenskih testih potrdili 670 okužb s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 468, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev pa je 260. To je najslabši torek po 10. maju, ko so potrdili 674 okužb.

Na ministrstvo za zdravje, kabinet predsednika vlade in NIJZ smo naslovili vprašanje, kako bodo ukrepali ob povečanem številu okužb in kakšne ukrepe nameravajo sprejeti.

Z NIJZ so odgovorili, da odločitve glede upravljanja epidemije sprejema vlada. Preostala odgovora še čakamo.

Včeraj so potrdili 195 okužb več kot prejšnji torek.

Po oceni NIJZ je v Sloveniji trenutno 5.534 aktivnih primerov okužbe, 321 več kot prejšnji dan.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 468, kar je 29 več kot prejšnji dan. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na sto tisoč prebivalcev je trenutno 260, kar je 15 več kot včeraj.

Po podatkih NIJZ je z enim odmerkom cepiva proti covid-19 cepljenih 1.265.695 ljudi, z vsemi odmerki pa 1.222.040.

Nove podrazličice omikrona predstavljajo grožnjo vračanju v normalnost

Več zahodnoevropskih držav je nedavno zabeležilo največje dnevno število okužb z novim koronavirusom v zadnjih mesecih, deloma zaradi pojava podrazličic omikrona BA.4 in BA.5. Porast števila okužb v Evropi tako pod vprašaj postavlja vrnitev v normalnost med poletnimi počitnicami, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Do prvega vnovičnega porasta števila okužb je prišlo maja na Portugalskem, kjer je podrazličica BA.5 sprožila nov val okužb, tako da so v začetku junija beležili skoraj 30.000 primerov na dan, od takrat pa je število okužb začelo padati. Po podatkih portugalskega generalnega direktorata za zdravje je bilo danes na Portugalskem odkritih 8463 okužb s koronavirusom.

Po podatkih italijanskega ministrstva za zdravje je Italija v torek zabeležila več kot 62.700 primerov okužb, kar je skoraj dvakrat več kot prejšnji teden. Po poročanju AFP je v Nemčiji število dnevnih okužb preseglo 122.000, v Franciji pa so našteli skoraj 100.000 novookuženih, največ od konca aprila. To predstavlja 45-odstotno povečanje v enem tednu.

Število primerov je naraslo tudi v Veliki Britaniji, kjer se je po podatkih urada za državno statistiko število ponovnih okužb s sevom omikron povečalo za sedemkrat. Na uradu so za porast okužb okrivili podrazličici BA.4 in BA.5, hkrati pa so sporočili, da je koronavirusna bolezen maja padla na šesto mesto najpogostejših vzrokov smrti ter sedaj predstavlja 3,3 odstotka vseh smrti v Angliji in Walesu.

covid-19
Novice To so potrjene nedeljske okužbe
testiranje covid
Novice Število okužb se viša, to so ponedeljkovi podatki
Koesarski protest 8.5.
Novice To so globe, ki jih predvideva novi zakon o nalezljivih boleznih
Ne spreglejte