V ZDA Boruta Pahorja primerjajo z Melanio Trump

O včerajšnji zmagi Boruta Pahorja v drugem krogu predsedniških volitev so poročali številni svetovni mediji.

Dozdajšnji predsednik države Borut Pahor je v drugem krogu predsedniških volitev premagal kamniškega župana Marjana Šarca. Pahor je prejel 53 odstotkov glasov, Šarec pa 47 odstotkov.

Dozdajšnji predsednik države Borut Pahor je v drugem krogu predsedniških volitev premagal kamniškega župana Marjana Šarca. Pahor je prejel 53 odstotkov glasov, Šarec pa 47 odstotkov. Foto: Reuters

Hrvaški Jutarnji list tako izpostavlja naslednje trditve:

- V Sloveniji nič novega.

- Borut Pahor je zmagal z manjšo prednostjo od pričakovane.

- Do zdaj je samo Milanu Kučanu uspelo dobiti dva mandata.

- Čeprav se Pahor ne more pohvaliti s takšno priljubljenostjo in karizmo kot njegova predhodnika Milan Kučan in Janez Drnovšek, večina Slovencev ni imela nič proti temu, da bi Slovenijo še naprej predstavljal v svetu.

- Slovenci menijo, da Pahor zagotavlja stabilnost.

Srbska agencija Tanjug je poročala, da je Pahor do zdaj opravljal vse najpomembnejše politične funkcije v državi. Izpostavljajo njegovo napoved, da se bo v drugem mandatu pogosteje oglašal glede pomembnih tem.

Nekdanji maneken in kralj Instagrama

Agenciji AP in Reuters Pahorja opisujeta kot nekdanjega manekena in kralja Instagrama. Reuters je še zapisal, da ima predsednik v Sloveniji kljub predvsem protokolarni vlogi pristojnost imenovanja nekaterih najpomembnejših državnih uradnikov, hkrati pa je tudi vrhovni poveljnik vojske.

Chicago Trubune piše, da sta tako Pahor kot ameriška prva dama Melania Trump nekdanja modela. "Analitiki so opozarjali, da lahko Šarec zaradi nezadovoljstva z aktualno politiko pride v drugi krog. Kritiki so Pahorju očitali predvsem izogibanje izražanju stališč do pomembnih tem," so poudarili.

 

 

Sorodne vsebine

Komentarji

4
  • Boni / 13.11.2017. ob 08:33

    Lepi in prazni...

  • alfa650 / 13.11.2017. ob 10:36

    Določene sposobnosti,takšne ali drugačne Pahor že ima,to mu je treba priznati,sicer ne bi tudi v drugo priboril položaja predsednika!

  • xedos / 13.11.2017. ob 12:27

    Izbranci povprečnežev gotovo niso elita, kot to misli Pahor. Elita se ne ukvarja s Facebookom, Istagramom in Twiterjem. Ukvarja se z državo tako, da ima od nje čim več koristi, veselje do samopromocije pa prepušča pozerjem. Tako kot v ZDA, le z nekoliko zamude. To smo hoteli, mar ne?

Prikaži vse

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano