SiolNET. Novice Predsedniške volitve
3,43

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Šarec nakazal naskok na parlament: Nisem človek, ki bi stal križemrok #video

3,43

termometer

Že vse od vstopa kamniškega župana Marjana Šarca v predsedniško tekmo se pojavljajo ugibanja, ali bo Šarec s svojo stranko nastopil na državnozborskih volitvah. Šarec je po predsedniških volitvah nakazal, da se bo to res zgodilo.

[video: 66157 / ]

Marjan Šarec je po porazu na predsedniških volitvah, kjer je s 53 odstotki zmagal aktualni predsednik Borut Pahor, dejal, da ni človek, ki bi stal križemrok.

Šarec: Mogoče je kaj pričakovati

"Ja, no, verjetno. Glede na to, da smo v tej kampanji odprli veliko vprašanj in da nisem človek, ki bi stal križemrok in samo kritiziral doma, se pritoževal in tarnal, ampak sem človek dejanj, sem človek prakse, ne teorije, potem je mogoče kaj pričakovati, kaj pa vem," je Šarec odgovoril na vprašanje o morebitnem nastopu na državnozborskih volitvah.

Šarec je bil rezultata na predsedniških volitvah zelo vesel. Prejel je dobrih 332 tisoč glasov oziroma 47 odstotkov glasov. Rezultat iz prvega kroga je izboljšal za 146 tisoč glasov.

[video: 66176 / ]

Video: Planet TV


Zorko: Šarčev domet je 200 tisoč glasov

Politični analitik Andraž Zorko iz družbe Valicon meni, da število glasov, ki jih je danes dobil kamniški župan, ne kaže realne velikosti njegove volilne baze. Meni namreč, da je šlo danes za glasove proti Pahorju.

"Zanj so glasovali volivci, zbrani iz vseh taborov strank. Današnje volitve so bile namreč za Pahorja ali proti njemu. Sam domet Šarca ocenjujem na 200 tisoč glasov, kar pa seveda ni malo," pravi.

Spomnimo, na državnozborskih volitvah leta 2014 je prvouvrščena stranka SMC dobila dobrih 300 tisoč glasov, drugouvrščena SDS pa dobrih 180 tisoč glasov.


Preberite še:

-> Pahor zmagal za dobrih 40 tisoč glasov
-> Šarec po porazu: Se vidimo v naslednjih podvigih

-> "To so bile volitve za Pahorja ali proti njemu"
-> Sladko-grenka zmaga Boruta Pahorja


V katerih volilnih okrajih je zmagal Šarec (modra barva) in v katerih Pahor (rdeča barva):

Zemljevid Foto: Državna volilna komisija

 

Komentarji

16

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • Zgodovinar_69 / 13.11.2017. ob 08:51 +6 - 2

  Šarec je novi Cerar. Še en klovn preko katerega nam bo vladala t. i. globoka država.

  +6 - 2
 • pesbanny / 12.11.2017. ob 22:27 +7 - 4

  Ne nasedaje mu ! to je spet t.i."novi obraz" ,ki je nastal v retorti medejskega zavajanja vna FDV.Tko kot Cerar bo odslužil v eni sezoni njegov namen pa je da pokrije mahinacije komunistov.

  +7 - 4
 • olka / 13.11.2017. ob 10:27 +4 - 2

  Lansiraš "revnega in poštenega" pajaca in z vso medijsko mašinerijo tako očrniš favorita, da se ljudstvo zaradi njega in ne zaradi protikandidata razdeli na za ali proti. Ta recept pri Slovencih še vedno deluje, test za parlamentarne volitve je uspel.

  +4 - 2
delitve: 73
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin