SiolNET. Novice Slovenija
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Singapurju na spletu objavljene kartoteke 14.000 oseb, okuženih s hivom

0,25

termometer

HIV Aids |  | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

V Singapurju so bile na spletu objavljene zdravstvene kartoteke 14.200 pacientov, ki so okuženi z virusom hiv, so v ponedeljek sporočili s tamkajšnjega ministrstva za zdravje. Med prizadetimi pacienti so tako Singapurčani kot tujci.

Med prizadetimi osebami je 5400 Singapurčanov, pri katerih so okužbo odkrili do januarja 2013, in 8800 tujcev, pri katerih so okužbo odkrili do decembra 2011, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Na spletu so se med drugim pojavila imena pacientov, identifikacijske številke, kontaktne informacije, rezultati testa hiv in druge informacije, povezane z zdravjem pacientov.

Dušan Šešok Posel danes Se bodo v vojno za Hidrio vpletli Šešoki iz Iskre?

Za objavo je odgovoren izgnan Američan

Za objavo je odgovoren Američan, ki je do občutljivih informacij prišel s pomočjo partnerja, singapurskega zdravnika, ki je od leta 2012 do 2013 vodil nacionalni urad za zdravje.

Američana so lani izgnali iz države, potem ko je bil zaradi prevare in z drogami povezanih kaznivih dejanj obsojen na 28 mesecev zapora. Moški, ki je okužen z virusom hiv, je oblastem lagal o svoji okužbi, da bi tako dobil zaposlitev v Singapurju. Njegovega partnerja, nekdanjega vodjo urada, pa so zaradi pomoči pri goljufiji obsodili na 24 mesecev zapora.

Milan Mandarić Sportal Milan Mandarić sporoča snubcem: Morali boste plačati #video

V Singapurju sicer testiranje za virus HIV ni potrebno za prosilce turistične ali poslovne vize do 90 dni. Obstajajo pa omejitve za osebe okužene z virusom HIV za bivanje nad 90 dni, v primeru obiska, zaposltive in stalnega prebivališča. V teh primerih je potreben zdravniški pregled, vključno s testiranjem TB in HIV. V državi lahko ostanjeo tudi HIV-pozitivni zakonci singapurskih državljanov.

Stres tesnoba žalost Novice Deset dejanj, ki jih mnogi označujejo za mobing, pa to niso #video Vladimir Putin raketa orožje Rusija Novice O čem bo Šarec poročal Evropi in ali nas mora to skrbeti?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin