Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 1. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

5

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Fabijan Komljenović

Torek, 29. 1. 2019, 4.00

5 let, 2 meseca

Pogovor s predsednikom in športnim direktorjem Olimpije

Milan Mandarić sporoča snubcem: Morali boste plačati #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,38

5

Vsak dan se piše o tem, da v Olimpiji vlada kaos. Nova menjava trenerja, Robert Pevnik je že peti v tej sezoni. Spor s ključnimi domačimi igralci. Je res kaj na tem? Predsednik Milan Mandarić, ki je ta ponedeljek Planetovo ekipo sprejel v svoji pisarni, in Fabijan Komljenović, ki je prevzel naloge športnega direktorja, zatrjujeta, da kaosa ni. Da delata zgolj v dobro Olimpije in da v članski ekipi tako vrhunskega vzdušja še ni bilo.

Zlatko Zahović Darko Milanič
Sportal Zahović opozarja pred nevarnostjo samovolje #video

Olimpijo v tej sezoni vodi že peti trener, kar je svojevrsten fenomen. Mandarić tega ne vidi tako dramatično. "Vidite le menjave trenerjev, nihče pa ne pogleda končne lestvice. Od mojega prvega dne smo prvi na lestvici, zdaj smo drugi, a vrnili se bomo tja. Kar zadeva Pevnika, sem vesel, da je ponudbo sprejel. Ne bo mu lahko, a po zdaj videnem sem z njim zelo zadovoljen. Tukaj mu je v veliko pomoč tudi Fabijan Komljenović, kar pomeni, da ni sam in mu ni treba samemu sprejemati odločitev. Res lahko potrdim, da ta naveza deluje odlično," je v pogovoru za oddajo Goool! na Planet 2 povedal Milan Mandarić.

Mandarić je z navezo Fabijan Komljenović in Robert Pevnik več kot zadovoljen. Verjame, da je to dobitna kombinacija. | Foto: Vid Ponikvar Mandarić je z navezo Fabijan Komljenović in Robert Pevnik več kot zadovoljen. Verjame, da je to dobitna kombinacija. Foto: Vid Ponikvar

Želijo si takih, kot je Vombergar

Trenerji so v zadnjem času s klopi Olimpije leteli kot gumbi s hlač. Se lahko to zgodi tudi Pevniku v primeru dveh ali treh porazov? "Ne bo zamenjave, če se izgubita dve ali tri tekme. Jaz gledam, kako se dela, kakšen je cilj, na kakšen način Fabijan in Pevnik vodita ekipo. Ne želimo proizvajati le igralcev, pač pa igralce s karakterjem, kot ga ima na primer Andres Vombergar, ki ga imajo vsi radi. To vse pomeni več kot porazi na dveh ali treh tekmah," je v bran Pevniku stopil predsednik, ki si kljub velikemu zaostanku za Mariborom (+9) želi dvojne krone.

Lahko pomlajena Olimpije še ujame Maribor, ki ima že devet točk prednosti?

  • Da.
    35,45 %
    509 glasov
  • Ne.
    64,55 %
    927 glasov
Oddanih 1436 glasov

Racionalizacija in mladina

Milan Mandarić se je v pretekli sezoni z Olimpijo veselil dvojne krone. | Foto: Vid Ponikvar Milan Mandarić se je v pretekli sezoni z Olimpijo veselil dvojne krone. Foto: Vid Ponikvar Olimpija je v zadnjih treh sezonah dvakrat osvojila državno prvenstvo in pokal. Ta uspeh je Mandarića veliko stal, zato je bila racionalizacija poslovanja nujna. "Ta izpolnjuje moje besede, ki sem jih večkrat ponovil: da bom klub zapustil v dobrem stanju, brez dolgov, brez velikih stroškov. Da bo moj naslednik dobil nekaj povsem drugega, kot sem dobil jaz," je povedal 80-letni Američan srbskih korenih.

Zdaj je glavna usmeritev v mlade igralce. "Da zmanjšamo nepotrebne stroške za starejše igralce. Oni so naredili svoje. Velika hvala jim. A Olimpija mora svoje uspehe graditi na mladih igralcih, zato imamo mladinsko šolo, ekipo do 19 let, ekipo do 17 let," je pojasnil odhoda izkušenega kapetana Branka Ilića in Arisa Zarifovića ter dodal, da med njimi ni bilo spora.

Jan Gorenc je prihodnost slovenskega nogometa

Besedam predsednika je pritrdil tudi športni direktor Komljenović: "Na mladih svet stoji. Članski ekipi smo v teh pripravah priključili kar devet igralcev. Ne bodo vsi igrali v prvi postavi, a Jan Gorenc je v mojih očeh že zdaj član prve ekipe Olimpije. Verjamem, da bo tako, čeprav zagotovila v športu ni. On je ne samo prihodnost Olimpije, pač pa tudi slovenskega nogometa in bodoči reprezentant. Tukaj je tudi Haris Kadrić, da ne naštevam drugih. Prav vsi so tukaj z razlogom. Naš cilj je, da vsako sezono proizvedemo tri ali štiri reprezentante in člane prve ekipe Olimpije."

Bo Robert Pevnik zdržal do konca sezone na klopi Olimpije?

  • Da.
    25,89 %
    285 glasov
  • Ne.
    74,11 %
    816 glasov
Oddanih 1101 glasov

Pri Kronavetru je vse mogoče

"Kronaveter je naš igralec. Z nami ima še vedno pogodbo. Sicer je izrazil željo, da bi zapustil Olimpijo, če se pojavi kakšna dobra ponudbe iz tujine. A brez pritiska kluba ali pritiska igralca. Ne razumem, zakaj se je o tem toliko pisalo in na dolgo razpredalo. Vse je normalno. On je naš igralec, igralec prve ekipe. Vse je tako, kot mora biti," je povedal Mandarić, ki ne izključuje možnosti, da bi pogodbo z njim celo podaljšali.

"Kronavater je res dober igralec. To mu je treba priznati. Od začetka drugega dela nas loči še mesec dni. Bomo videli. Toliko, kot je možnosti, da odide, je tudi možnosti, da podaljša pogodbo."

Pri vodstvu Olimpije menijo, da bi morali imeti tak značaj, kot ga ima Andres Vombergar, vsi nogometaši. Mladeničem bi moral biti zgled ravno on. | Foto: Mario Horvat/Sportida Pri vodstvu Olimpije menijo, da bi morali imeti tak značaj, kot ga ima Andres Vombergar, vsi nogometaši. Mladeničem bi moral biti zgled ravno on. Foto: Mario Horvat/Sportida

Zunaj vedo več kot Mandarić

Okrepitev v tem zimskem prestopnem roku tako ne bo veliko: morda osrednji branilec in napadalec, če odide Andres Vombergar, ki je pred kratkim debitiral tudi za slovensko reprezentanco.

"O njegovem odhodu se veliko piše. Mnogi zunaj vedo več kot jaz. Dejstvo je, da je Andres pokazal svojo kvaliteto, kar so opazili drugi klubi. To ne pomeni, da se mu bomo kar odrekli. Če si ga bo kdo želel, bo moral plačati. Preprosto. Če nas zapusti, bomo morda morali pripeljati še enega napadalca, ne glede na to, da imamo veliko mladih. Imamo nekaj ponudb, a nič še ni dorečeno," je povedal Mandarić in dodal, da bi, če bi bila jutri tekma, Olimpija začela s svojim najboljšim strelcem.

Preberite še:

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
NK Krško
Sportal Pri NŠ Krško ne bodo odnehali: Vztrajali bomo pri svojem
Ne spreglejte