SiolNET. Sportal Prva liga
0,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Boj za oblast v NK Krško

Pri NŠ Krško ne bodo odnehali: Vztrajali bomo pri svojem

0,91

termometer

NK Krško
Pri edinem posavskem slovenskem nogometnem prvoligašu bo očitno še nekaj časa pestro. Foto: Grega Valančič/Sportida

Po pestrem dogajanju na petkovi izredni skupščini Nogometnega kluba Krško, na kateri je bila izglasovana zaupnica zdajšnjemu vodstvu na čelu s predsednikom Zoranom Omerzujem, so se javili iz vrst opozicije, Nogometne šole Krško. Pred glasovanjem so namreč zapustili skupščino. "Legitimnosti izredne skupščine zaradi številnih proceduralnih pomanjkljivosti ne priznavamo," so zapisali v sporočilu za javnost.

Zoran Omerzu Sportal Brez menjave oblasti v Krškem, opozicija zapustila skupščino

Zoranu Omerzuju, zdajšnjemu predsedniku NK Krško, ki je ločen od Nogometne šole Krško, katere vodja je Rok Zorko, so v zadnjih tednih javno očitali nesposobnost in številne nepravilnosti. Najbolj se je zataknilo pri 31 novih članih NK Krško, ki naj bi jih zdajšnje vodstvo pripeljalo na nepravilen način z željo, da bi lahko ohranili oblast na petkovi izredni skupščini.

Ker pri NK Krško niso upoštevali zahtev NŠ Krško in je imelo na petkovem glasovanju pravico soodločanja tudi 31 novih članov (skupaj je bilo članov 108, prisotnih na skupščini pa je bilo 73), je 26 članov, ki so bili na strani opozicije, skupščino zapustilo pred glasovanjem. Na tem je 47 preostalih članov zdajšnjemu predsedniku izglasovalo zaupnico.

"Novi člani so bili sprejeti povsem legitimno, v skladu s statutom. Vsak, ki izpolni pristopno izjavo in ga potrdi upravni odbor, je član NK Krško in ima volilno pravico. Za nas je primer končan. Zdaj je pred nami nova misija - obstanek med prvoligaši," nam je takoj po petkovi skupščini povedal predsednik po prvem delu sezone zadnjeuvrščenega slovenskega prvoligaša Omerzu.

Zoran Omerzu Sportal Ozadje boja za oblast v Krškem: kaj je bilo in kaj še bo?

Ne gre za resnico ene ali druge strani, ampak ...

Rok Zorko Rok Zorko Foto: NK Krško Medtem pri NŠ Krško vztrajajo pri tem, da je bilo 31 novih članov sprejetih na nepravilen način, praktično čez noč, zato legitimnosti izredne skupščine ne priznavajo, kar so zapisali v obširni izjavi za javnost.

"Ne gre za resnico ene ali druge strani, ampak je zakon tisti, ki določa postopek imenovanja novih članov. Ta v primeru imenovanja novih prostovoljcev ni bil upoštevan. Pri vsem tem bi dodal, da ne nasprotujemo imenovanju novih članov, ampak njihovo odločitev pozdravljamo. Bomo pa vztrajali pri tem, da mora biti sprejemanje novih članov legitimno in v skladu z zakonom," pa nam je povedal Zorko ter dal jasno vedeti, da zgodba o boju za oblast pri edinem slovenskem nogometnem prvoligašu iz Posavja zanj in njegove podpornike še zdaleč ni končana. Kaj vse so pri NŠ Krško zapisali v izjavi za javnost, pa si lahko preberete spodaj.

Izjava za javnost Nogometne šole Krško:

Vodstvo NK Krško do zaupnice z netransparentnim dodeljevanjem volilne pravice novim članom

Na izredni skupščini Nogometnega kluba Krško si je v petek, 25. 1. 2019, vodstvo NK Krško zagotovilo večino in potrdilo zaupnico ekipi predsednika Zorana Omerzuja. Člani Nogometne šole NK Krško, ki smo obenem tudi člani NK Krško, ne priznavamo legitimnosti izredne skupščine zaradi številnih proceduralnih pomanjkljivosti, o katerih pišemo v nadaljevanju. Zato so člani upravnega odbora Nogometne šole, trenerji, nogometaši in preostali somišljeniki protestno zapustili skupščino pred glasovanjem o zaupnici.

Vodstvo NK Krško ni odgovorilo na naš predlog

Vodstvo NŠ NK Krško je dan pred izredno skupščino, 24. 1. 2019, še enkrat ponudilo roko sprave in direktorju NK Krško Jožetu Slivšku predstavilo naš predlog novega vodstva UO NK Krško, po katerem bi dva člana UO imenovalo trenutno vodstvo NK Krško. Pri tem je bil predlog novega vodstva samo začasna rešitev, saj smo se v NŠ NK Krško zavzemali, da bi morebitno izglasovano novo vodstvo v letu dni izvedlo kandidacijski postopek za nove člane UO in predsednika transparentno in po postopku, kot ga predvideva Statut kluba.

Vodstvo NK Krško na naš predlog ni odgovorilo. Po našem dodatnem poizvedovanju na dan izredne skupščine pa je postalo jasno, da vodstvo NK Krško pred izredno skupščino ni pripravljeno na iskanje dogovora o sodelovanju z NŠ NK Krško.

Nezakonita volilna pravica novih 31 članov

V NŠ NK Krško nas žalosti, da se je vodstvo NK Krško, namesto da bodisi pokaže pripravljenost na iskanje dogovora o sodelovanju z NŠ NK Krško bodisi obstoječim članom NK Krško ponudi boljši predlog za prihodnost krškega nogometa od našega, odločilo zmagati s pomočjo 31 novih članov, ki so bili sprejeti nezakonito na dan sklica izredne skupščine (4. 1. 2019):
- vodstvo upravnega odbora pred glasovanjem o 31 novih članih - izjemah kljub zahtevi nekaterih članov upravnega odbora ni niti prebralo vseh imen kandidatov za nove člane-izjeme,
- upravni odbor ni utemeljil, zakaj si 31 kandidatov zasluži status člana - izjeme, ki volilno pravico dobi takoj, in ne šele po treh letih članstva, kot to določajo Statut in dodatna določila kluba,
- NK Krško je s seznama članov brez utemeljitev ali opozoril zbrisal štiri trenerje NŠ NK Krško, ki so sodelovali na zadnjih skupščinah kluba.

Netransparentno dodeljevanje volilne pravice novim članom NK Krško na dan sklica izredne skupščine z namenom pridobiti volilno zmago na izredni skupščini je žal odraz demokratičnosti krškega nogometa.

Člani Nogometne šole NK Krško, ki smo obenem tudi člani NK Krško, zato ne priznavamo legitimnosti izredne skupščine. Zato smo na izredni skupščini vložili pritožbo na volilno pravico novih 31 članov - izjem, žal neuspešno. Posledično so člani upravnega odbora Nogometne šole, trenerji, nogometaši in preostali somišljeniki izredno skupščino protestno zapustili pred glasovanjem o zaupnici.

Mi smo veseli in pozdravljamo vseh 31 novih članov NK Krško - tiste, ki si status člana - izjeme zaslužijo, in številne med njimi, ki želijo, kot so dejali v vodstvu NK Krško, pomagati klubu kot prostovoljci. Ampak prostovoljci so tudi starši, ki že leta vsak dan podpirajo krški nogomet in vozijo svoje otroke na treninge, pa nimajo volilne pravice.

Trenerji bomo nadaljevali naše vzgojno delo z otroki in mladino

Predsednika NK Krško Zorana Omerzuja, direktorja Jožeta Slivška in športnega direktorja Antonija Brdika pozivamo, da spoštujejo izjave, ki so jih staršem podali na javni tribuni 22. 1. 2019, da so zadovoljni z delom trenerjev NŠ Krško in vodje Mladinske šole NK Krško Roka Zorka ter da si želijo, da trenerska ekipa nadaljuje delom v NŠ NK Krško.

Ker čutimo odgovornost do otrok in staršev, bomo še naprej delali na igriščih Stadiona Matija Gubca - v dobro krškega in posavskega nogometa. To pa bomo počeli toliko dolgo, dokler bo spoštovana Pogodba o sodelovanju med NK Krško in NŠ NK Krško. Veseli nas, da so nam podporo izrazili tudi starši, nekateri vidni predstavniki posavskega športa, dolgoletni partnerji iz gospodarstva in vodilni v posavskih srednješolskih izobraževalnih ustanovah.

Kljub nekaterim drugačnim pogledom na vodenje krškega nogometa v NŠ NK Krško želimo vodstvu NK Krško, da bo našo skupno člansko ekipo ohranilo v prvi slovenski ligi, pri tem ponudilo čim več priložnosti mladim igralcem, vzgojenim v domači Nogometni šoli, in pri svojem delu začelo upoštevati v Sloveniji ter v tujini cenjeno strokovno znanje trenerskega kadra NŠ NK Krško.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 19
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin