Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 5. 2023,
19.56

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90

Natisni članek

NK Krško NK Krka NK Aluminij Druga liga NK Rogaška

Sobota, 20. 5. 2023, 19.56

11 mesecev, 1 teden

Druga liga, 30. (zadnji) krog

Po 30 letih so nazaj! Rogaška je novi prvoligaš.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,90
druga liga prvaki NK Rogaška | Veselje ob drugem golu v Krškem. Rogaška je prvak druge lige in novi prvoligaš. | Foto Grega Valančič/Sportida

Veselje ob drugem golu v Krškem. Rogaška je prvak druge lige in novi prvoligaš.

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Prva liga! Prva liga! Prva liga!" je odmevalo na stadionu v Krškem, a skandirali so gostujoči navijači Rogaške, ki je v zadnjem krogu druge slovenske nogometne lige Krčane, ki se selijo v tretjo ligo, premagala z 2:0 in potrdila naslov prvaka in uvrstitev v prvo ligo. Drugouvrščeni Aluminij gre v dodatne kvalifikacije za prvo ligo. Končal je štiri točke za Rogaško, saj je v zadnjem krogu s tretjo Krko igral 2:2.

Bojan Jeršečič Rogaška
Sportal Velika hvala Slatinčanu, ki je zadel eurojackpot

Rogaška je zmagala 2:0. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rogaška je zmagala 2:0. Foto: Grega Valančič/Sportida V Rogaški Slatini se je prvoligaški nogomet nazadnje igral leta 1993. Takrat je v tem mestu deloval nogometni klub Steklar, ki je nato doživel finančni zlom in propadel. Na njegovih pogoriščih je leta 1999 zaživel NK Rogaška, a nikoli niso bili blizu prvi ligi. Do letos! Izbrancem Oskarja Drobneta je za zagotovitev drugoligaškega naslova v zadnjem krogu zadoščal že remi. A so Krško v gosteh premagali z 2:0. Prvi gol je dosegel Nermin Haljeta, drugi pa je bil avtogol. Svojega vratarja je premagal Alexander Stožinič. Rogaška je sezono sklenila z 21 zmagami, petimi remiji ter štirimi porazi in po 30 tekmah zbrala štiri točke več od Aluminija (68-64).

Oskar Drobne. | Foto: Grega Valančič/Sportida Oskar Drobne. Foto: Grega Valančič/Sportida V Rogaški Slatini je bil izobešen transparent z napisom: "Vsi v Krško … 1. liga!" Izobesili so ga pripadniki navijaške skupine Elita Slatna, ki bi lahko v prihodnji sezoni spremljala dvoboje Rogaške v prvi ligi. Res so v Krško prišli s kar šestimi avtobusi. Predsednik kluba Bojan Jeršečič je v pogovoru za Sportal potrdil, da je klub iz Rogaške Slatine pripravljen na prvoligaške izzive. Tako športno kot tudi organizacijsko. Kmalu se začne prenova stadiona.

Veliko veselje Rogaške v Krškem (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 22

Drugoligaški prvak Rogaška slavi (sprejem in velika zabava se ob 20.30 začne na Evropski ploščadi v Slatini), podprvaka Aluminij pa čakajo naporni dnevi, saj si bo poskušal priigrati nastop med elito v dodatnih kvalifikacijah - proti predzadnjemu v prvi ligi.

Zadnjih deset drugoligaških prvakov:

2022/23 - Rogaška
2021/22 – Gorica
2020/21 – Radomlje
2019/20 – Koper
2018/19 – Bravo
2017/18 – Mura
2016/17 – Triglav
2015/16 – Radomlje
2014/15 – Krško
2013/14 – Dob

Sezona se je z zadnjimi štirimi tekmami končala v soboto. Na teh zadnjih tekmah je Jadran premagal Fužinar s 4:1, Beltinci in Bistrica sta igrala 3:3, velenjski Rudar je doma izgubil proti Iliriji z 1:3, Bilje pa proti Nafti z 1:2.

Naziv strelca lige je pripadel Mateju Poplatniku iz tretjeuvrščene Ilirije, ki je dosegel 24 golov. Tri manj je na drugem mestu zbral Nik Marinšek iz Aluminija.

Druga liga, 30. krog:

Petek, 19. maj

Sobota, 20. maj

Lestvica:

Najboljši strelci:

24 - Matej Poplatnik (Ilirija), 
21 - Nik Marinšek (Aluminij),
14 - Bamba Susso (Bilje),
12 - Nejc Gradišar (Rogaška),
11 - Dejan Djermanović (Ilirija), Gal Grobelnik (Beltinci), Filip Kosić (Rudar),
10 - Gašper Černe (Roltek Dob), Dino Kapitanović (Krka), Stjepan Oštrek (Nafta), 
9 - Matic Marcius (Krka/Rogaška), Daniel Mikolaj Skiba (Aluminij), Marko Nunić (Primorje), Tai Matea Panić (Bistrica/Jadran Dekani)

NK Rogaška
Sportal Rogaški se nasmiha 1. SNL, spodrsljaj Aluminija
Ne spreglejte