Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 1. 2019,
20.07

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99

Natisni članek

Mitja Viler Darko Milanič Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 20.07

5 let, 2 meseca

Priprave NK Maribor na spomladanski del PLTS

Zahović opozarja pred nevarnostjo samovolje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,99
Zlatko Zahović Darko Milanič | "Včasih, ko imaš tako prednost, pride do določene samovolje in pozabiš na kakovosti, ki so te krasile," pravi Zlatko Zahović. | Foto Žiga Zupan/Sportida

"Včasih, ko imaš tako prednost, pride do določene samovolje in pozabiš na kakovosti, ki so te krasile," pravi Zlatko Zahović.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V štajerski prestolnici se s pogledom na lestvico ne obremenjujejo. Morda bi bilo drugače, če bi zaostajali, prevladuje mnenje v Mariboru, kjer so popolnoma osredotočeni na končni cilj. Priprave na nadaljevanje sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije potekajo po načrtih, trener Darko Milanič pa ima na voljo vse nogometaše, ki so Maribor pripeljali do zanesljivega vodstva na lestvici.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Nogometni prvoligaši se v teh dneh pripravljajo na drugi del sezone, pred katerim so v najboljšem položaju Mariborčani, ki imajo pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo devet točk prednosti. A v štajerski prestolnici opozarjajo, da jih prednost ne sme zaslepiti.

"Nekdo bo videl le plus devet točk in si mislil, da lahko Maribor zdaj igra napadalno, za navijače. A mi moramo biti pametni, evropski, le tako bomo prišli do točk in želenega cilja," je v pogovoru za oddajo Goool na Planet 2 povedal branilec Mitja Viler.

Ob prednosti lahko pride do samovolje

Konje umirja tudi športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović: "Vsekakor je treba biti pazljiv. Včasih, ko imaš tako prednost, pride do določene samovolje in pozabiš na kakovosti, ki so te krasile."

Kako se v Mariboru pripravljajo na spomladanski del?

Dušan Stojinović
Sportal Slovenski najstnik šokiral in zavrnil Italijane

Milanič prepričan, da bodo tudi v napadu bolj sproščeni

Maribor je v jesenskem delu prvenstva v povprečju zabijal kar 2,9 gola na tekmo. V času samostojne Slovenije vijoličasti še niso bili tako učinkoviti, a na prvih treh pripravljalnih tekmah napad še ni bil tako strelsko razpoložen.

Darko Milanič se veseli priprav, ki jih čakajo v Turčiji, kjer so imeli vedno dobre pogoje za delo. | Foto: Planet TV Darko Milanič se veseli priprav, ki jih čakajo v Turčiji, kjer so imeli vedno dobre pogoje za delo. Foto: Planet TV

"Priprave pripeljejo do tega, da ti zgoraj nekaj zmanjka, vendar sem prepričan, da bomo tudi v napadu bolj sproščeni, bolj natančni, da bomo zadevali več, približno tako, kot smo v lanski sezoni. Fantje vedo, za kaj gre. Razmišljam zelo podobno kot oni, da pridemo v pravo formo in da se tekmovanje začne," pravi trener Darko Milanič.

Še pet pripravljalnih tekem, štiri v Turčiji

Pred četrto pripravljalno tekmo se je ekipi znova pridružilo tudi šest slovenskih reprezentantov. Avstrijskega četrtoligaša Bad Radkersburg so nadigrali z 8:1.

Mariborčani bodo pred prvo tekmo spomladanskega dela (23. februar proti Muri) odigrali še pet pripravljalnih tekem. | Foto: Matjaž Vertuš Mariborčani bodo pred prvo tekmo spomladanskega dela (23. februar proti Muri) odigrali še pet pripravljalnih tekem. Foto: Matjaž Vertuš

Mariborčani, v zimskem prestopnem roku jih je zapustil le branilec Kassim Doumbia, ki ni zbral niti enega nastopa v PLTS, bodo kmalu začeli drugi del priprav, ekipa se bo v nedeljo za dva tedna preselila v Belek v Turčiji in za seboj pustila zimske razmere, ki otežujejo delo.

Do spomladanskega dela bodo odigrali še pet pripravljalnih tekem, štiri v Turčiji. Sezona PLTS se bo za vijolice nadaljevala 23. februarja s tekmo proti Muri.

Maribor zapuščata mlajša nogometaša

Pri vodilnem moštvu državnega nogometnega prvenstva NK Maribor so še naprej dejavni v zimskem prestopnem roku. Po prekinitvi sodelovanja z malijskim nogometašem z belgijskim potnim listom Kassimom Doumbiajajem bosta Ljudski vrt zapustila dva mlajša nogometaša, Luka Štor in Luka Koblar, ki odhajata k Aluminiju iz Kidričevega.

STA

Preberite še:

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Zvezdniku 1. SNL, ki je všeč Mariboru in Olimpiji, lahko prižgejo zeleno luč že jutri
NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Albanec okrepil Olimpijo

 

Ne spreglejte