SiolNET. Novice Slovenija
0,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kmalu Argument: obstaja sedem načinov, kako pobegniti iz koprskega zapora

0,24

termometer

Argument

Po besedah enega od pobeglih iz koprskega zapora Damnjana Mitrovića obstaja sedem načinov, na katere lahko zaporniki od tam pobegnejo. Novinarjem oddaje Argument na Planet TV je zapornik opisal dva od načinov, v oddaji ju bodo podrobneje opisali. Prvič bodo objavljeni tudi še nikoli videni posnetki pobega, ki so jih posnele varnostne kamere, pridobilo jih je uredništvo oddaje, razkrili pa bodo tudi načine, kako zaporniki pridobijo nedovoljene predmete in drogo.

 

V oddaji Argument z Mirkom Mayerjem, ki bo na sporedu danes ob 20.55 na Planet TV, boste videli natančen opis dveh mogočih scenarijev pobega iz koprskega zapora.

Prvič boste lahko videli tudi še nikoli objavljene posnetke bega zapornikov dveh varnostnih kamer iz zapora, ki jih je uredništvo oddaje Argument pridobilo z Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) na podlagi zakona o dostopu do informacij javnega značaja.

Damnjan Mitrović Novice Pobegli koprski zapornik: Beg mi je omogočil sistem, ki je slab #video

V uredništvo oddaje Argument je danes prispela zgoščenka s posnetki videokamer iz koprskega zapora. V uredništvo oddaje Argument je danes prispela zgoščenka s posnetki videokamer iz koprskega zapora. Foto: Metka Prezelj

Andreja Katič Novice Katičeva: Pobeg iz koprskega zapora kaže na potrebo po dodatnih paznikih

O vsem tem in še čem bodo z voditeljem v studiu spregovorili:

  • Andreja Katič, ministrica za pravosodje;
  • Jože Podržaj, prvi mož slovenskih zaporov, generalni direktor URSIKS;
  • Frančišek Verk, predstavnik paznikov in predsednik Sindikata državnih organov Slovenije;
  • Dušan Valentinčič, šef zapora v Kopru, ki v torek odhaja v pokoj;
  • David Ule, koprski paznik in član izmene, ki jo je zjutraj pričakala novica o pobegu.

Sodelavci oddaje bodo med drugim razkrili tudi način, kako se kljub nadzoru med zaporniki znajdejo nedovoljeni predmeti in droga.

Dušan valentinčič Novice Valentinčič: Pobeg zapornikov je klofuta za cel zapor, grem v pokoj #video

Takšno žago, s katero sta zapornika prežagala rešetke, sta pridobila čez ograjo in jo nato dolgo skrivala v tetrapaku za mleko. Takšno žago, s katero sta zapornika prežagala rešetke, sta pridobila čez ograjo in jo nato dolgo skrivala v tetrapaku za mleko. Foto: Metka Prezelj

Milosavljević in Mitrović, ki sta bila v priporu od 26. avgusta oziroma 12. septembra lani, sta iz koprskega zapora pobegnila 29. decembra ponoči.

Koprski zapor Novice Beg iz zapora: pazniki zahtevajo odstavitev direktorja koprskega zapora #video

Oba sta bila v zaporu zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zaradi česar je bila zahtevana izročitev Republiki Srbiji. Pripornik Milosavljević je osumljen tudi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države.

Pobegla pripornika sta v sobi pustila pisno sporočilo, v katerem sta zapisala, da sta se za pobeg odločila zaradi nestrinjanja z odločitvijo Slovenije, da ju izroči Republiki Srbiji.

Koprski zapor Novice Pobeg iz zapora: "Draga in sramotna poduka, za katero niso krivi pazniki" #video Zapornika Novice Eden od pobeglih zapornikov naj bi bil v Italiji Zapornika Novice Razkrite podrobnosti pobega iz koprskega zapora #video Zapor kolaž Novice V Kopru iz zapora pobegnila zapornika. Ste ju videli? #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 34
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin