SiolNET. Novice Slovenija
2,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ukrajinec v kombiju prevažal 18 tujcev in trčil v policijsko vozilo

2,36

termometer

slovenska policija
Foto: Siol.net

Črnomaljski policisti so v sredo ustavili kombi z ljubljanskimi registrskimi oznakami. Voznik, 27-letni državljan Ukrajine, je v kombiju prevažal 18 tujcev, ki so pred tem nezakonito prečkali mejo. Voznik kombija je povzročil še prometno nesrečo, ko je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v policijsko vozilo, so sporočili s PU Novo mesto.

slovenska policija Novice V Piranu moški splezal v sobo in oropal nemške turiste

Kombi so policisti ustavili na območju naselja Tribuče, tujci pa so državno mejo prestopili na območju naselja Vukovci. V bližini so nato prijeli še šest tujcev in 22-letnega Ukrajinca, ki je tujce z avtomobilom nameraval prepeljati v Italijo, so zapisali na Policijski upravi (PU) Novo mesto.

Odvzeta jim je bila prostost

Policisti so državljanoma Ukrajine odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozili. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vozniku kombija bodo izrekli tudi globo zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov in povzročitve prometne nesreče, saj je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v službeno vozilo policije.

Policijski postopki s 16 državljani Sirije, tremi državljani Egipta, po dvema državljanoma Palestine in Iraka ter državljanom Eritreje še niso zaključeni, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Arbitraža Novice Policija zanika težave pri nadzoru morske meje zaradi popravil čolnov

 

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • dr.justice / 18.07.2019. ob 13:04 +4 0

  Zdaj pa poglejte, koliko požrtvovalni so naši policisti, in obratno koliko naši sodniki, da barabe pod pretvezo azila spustijo na prostost.

  +4 0
 • Razvojnik / 18.07.2019. ob 11:51 +6 - 2

  Če Slovenija ni dovolj varna za njih (očitno tudi Hrvaška ne), ampak šele Italija, pričakujem, da ne bodo imeli možnosti za zaprositev azila. Aja, ne, pri naši butasti zakonodaji, ki jo vlada podpira, bodo tudi to lahko naredili. Krasno norčevanje iz Evropejcev, a ne!

  +6 - 2
 • drugomnenje / 18.07.2019. ob 15:42 +4 - 1

  Leva vladavina omogoča, priseljevanje invazivnih migrantov. Kdor se spomni izdaviti ali izmomljati "azil" se izogne vračanju. "Neodvisno sodstvo" bo Ukrajinca obsodilo npr na trimesečno prepoved vstopa v Slovenijo.. Z dovozom invazivnih migrantov je povzročil ogromno škodo, poleg zaplembe avta, bi moral biti obsojen na dolgo zaporno kazen, s trajno prepovedjo vstopa v Slovenijo.

  +4 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin