SiolNET. Novice Slovenija
1,24

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trije pijani vozniki pobegnili s kraja nesreče, med njimi začetnik

1,24

termometer

pijanost | Skupaj so si kršitelji prislužili za dobrih pet tisoč evrov kazni in večje število kazenskih točk. | Foto: Getty Images
Skupaj so si kršitelji prislužili za dobrih pet tisoč evrov kazni in večje število kazenskih točk. Foto: Getty Images

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od petka do ponedeljka posredovali v 197 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 836 klicev. Med obravnavo prometnih nesreč, zasegi vozil, posredovanjem zaradi kršenja javnega reda in miru, obravnavo sumljivih dejanj telesne poškodbe, groženj, ponarejanja listin, tatvin in drugih kršitev so ujeli tudi tri voznike, ki so poskušali pobegniti s kraja nesreče. 

V petek, 30. 7., nekaj po 18. uri so novomeške policiste obvestili o prometni nesreči na avtocesti pri počivališču Starine v smeri proti Obrežju, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in nadaljeval vožnjo. Na podlagi opisa vozila so policisti  pobeglega povzročitelja izsledili. Med postopkom so ugotovili, da je 38-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka  je imel 0,62 miligrama alkohola. O kršitvah cestnoprometnih predpisov bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za omenjene kršitve določa globo v višini 2.400 evrov in 18 kazenskih točk.

Pijan 18-letnik trčil v ograjo in pobegnil  

Policiste Policijske postaje Krško so v noči na 1. avgust obvestili, da naj bi v Krškem voznik osebnega avtomobila trčil v ograjo in odpeljal s kraja nesreče. Na podlagi opisa vozila so kršitelja izsledili in ustavili. Ugotovili so, da gre za 18-letnega voznika začetnika, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog. Zaradi neprilagojene hitrosti, zapustitve kraja prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola so mu izdali plačilni nalog v višini 1.100 evrov in izrekli sedem kazenskih točk.

električni skiro Novice Težko je verjeti: tako so vozili pijani

Tudi voznica za volanom opita pobegnila s kraja nesreče

O prometni nesreči s pobegom so bili 1. 8. zvečer obveščeni tudi sevniški policisti. Voznik osebnega avtomobila naj bi na pakirnem  prostoru stanovanjskega bloka trčil v drugi avtomobil in pobegnil s kraja.

Na podlagi opisa so policisti pobeglo voznico izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 25-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,51 miligrama alkohola. Tudi njo so oglobili s 1.520 evri in ji izrekli 16 kazenskih točk.

nesreca zda Novice Zbil je mamo in deklico, ki so jo rešili izpod zmečkanega avtomobila #video heroin Novice Pozitiven na heroin in še pijan, sopotnica bruhala, pomagali so ji reševalci slovenska policija Novice Dolenjski voznik opit zaspal za volanom Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) : Ne prehitevajte življenja! Motorist za vedno. Novice Motorist divjal 125 kilometrov na uro, pijani voznik v ograjo hiše

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin