Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 6. 2021,
11.03

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

Natisni članek

alkohol nesreča nesreča

Nedelja, 6. 6. 2021, 11.03

2 leti, 10 mesecev

Težko je verjeti: tako so vozili pijani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

3

električni skiro | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Peljala se je s skirojem in zaradi neprilagojene hitrosti padla. Peljal je preblizu roba ceste in trčil v semafor. Zaradi neprilagojene hitrosti s kolesom padel. Po Ljubljani vozil nezanesljivo. Po štajerski avtocesti vozil nezanesljivo. Vsi ti udeleženci v prometu so vozili pod vplivom alkohola. 

V enem dobrem dnevu so policisti ljubljanske policijske uprave zabelžili naslednje dogodke:

1. V petek okoli 22. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica elekričnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Vozila je po površni, ki je ne sme uporabljati. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njej pokazal 0.51 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

2. V petek okoli 17. ure se je na Cesti na Bokalce v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba zapeljal s ceste in trčil v semafor. Voznik se je pri tem lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.96mg/l alkohola v izdihanem zraku.

3. Včeraj okoli 15. ure se je na cesti od Turnš proti Radomljam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.15 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

4. Okoli 2.30 so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila Volkswagen golf na Dolenjski cesti v Ljubljani. Policisti so voznika ustavili. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.03 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

5. Včeraj okoli 23. ure so bili policisti obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega vozila Hyundai po štajerski avtocesti od Domžal proti Ljubljani. Policisti so voznika ustavili. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.0 mg/l alkohola v izdihanem zraku. 

Članska kolesarska kartica | Foto:

Če pijete, ne vozite!

Delež prometnih nesreč, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci, se v zadnjem obdobju sicer ni povišal in po oceni policistov ostaja na 10 odstotkih, vendar pa policisti izpostavljajo, da je skrb vzbujajoče, da več kot tretjina voznikov, ki povzročijo smrtno prometno nesrečo, vozi pod vplivom alkohola.

"Vozite le trezni! Če boste uživali alkoholne pijače, ne glede na zaužito količino, se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva," opozarjajo policisti. 

Hkrati pozivajo k upoštevanju drugih cestnoprometnih pravil, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Policisti svetujejo lastnikom lokalov 

Vsem organizatorjem javnih prireditev in lastnikom gostinskih lokalov policisti priporočajo pazljivost pri točenju alkoholnih pijač in spoštovanje določb zakona o omejevanju porabe alkohola, saj so med gosti tudi vozniki, ki bodo po odhodu iz lokala udeleženi v cestnem prometu.

"Ne točite alkoholnih pijač tistim, ki so že pod vplivom alkohola, mladoletnim, še posebej pa tistim, za katere veste, da bodo sedli v vozila," so še zapisali. 

Ne spreglejte